Honza (23) přišel při tragédii u Studénky o obě nohy. Jeho rodiče považují soud za frašku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Honza (23) přišel při tragédii u Studénky o obě nohy. Jeho rodiče považují soud za frašku!

Honza Bulušek přišel ve vlaku smrti o obě nohy.
Honza Bulušek přišel ve vlaku smrti o obě nohy. (Ivana Zelinová / Blesk)

Po téměř dvouleté pauze začal včera opět proces, který má objasnit, kdo před pěti lety zavinil tragické železniční neštěstí ve Studénce, při kterém zemřelo osm lidí a desítky dalších cestujících byly zraněny. Konec soudu je ale stále v nedohlednu, podle rodičů jedné z obětí je to fraška!

Přežil, ale...

Pavlína (43) a Jiří (45) Buluškovi z Ostravy měli v rychlíku Comenius, na který spadl ve Studénce most, syna Honzu (23). Cestoval na koncert oblíbené skupiny Iron Maiden. Byl to poslední den, kdy se postavil na obě své nohy. Honza se sice tehdy podruhé narodil, namísto nohou má ale protézy. V léčbě mu pomohl jeho nebývalý optimismus a hlavně podpora rodiny.


Výsměch všem obětem

Jeho rodiče včera přišli k znovuobnovenému procesu bez něj. „Honza nemohl přijet, studuje vysokou školu v Praze,“ řekli před zahájením líčení deníku Aha! Buluškovi. To ještě doufali, že se budou projednávat konkrétní pochybení viníků. „Soud byla neskutečná fraška. Výsměch všem obětem a jejich rodinám,“ to bylo to jediné, co rozrušení Buluškovi stačili říct, než utekli z justiční budovy. Právníci obžalovaných prý hází vinu na ty druhé, ke slovu se zase dostanou soudní znalci. Konec procesu se tak očekává napřesrok, možná ještě o rok později.


Žaloba viní deset lidí

V kauze Studénka je obžalováno 10 lidí. Tři pracovníci generálního dodavatele stavby ODS – Dopravní stavby Ostrava, pět lidí z firmy Bögl a Krýsl, které měla na starosti zasunutí mostu, úředník Správy silnic Moravskoslezského kraje a jeden živnostník. Hrozí jim až deset let vězení.





Přečtěte si
johanka
17. 9. 2013 • 12:00

Kdo očekává spravedlivé rozhodování našich soudců ??? Soudy jsou naprosto na nic

zadnice
17. 9. 2013 • 10:16

Soud je skutečně fraška! Za tolik let nic nevyřešit je v ČR naprosto, ale naprosto typické!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.