Soud se šoféry ze Studénky: Jeden platí, druhý »sedí« | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Soud se šoféry ze Studénky: Jeden platí, druhý »sedí«

Polák Slawomir Wojciech S. u soudu.
Polák Slawomir Wojciech S. u soudu. (Foto: ČTK)

Polský řidič, který vjel na železniční přejezd ve Studénce na červenou, a do kamionu narazilo pendolino, zůstává ve vazbě. Portugalec byl propuštěn.

Polák Slawomir Wojciech S. (50) se 17 tunami plechu na korbě zavinil 22. července smrt tří lidí a těžká zranění osmi dalších osob z vlaku. Nadále zůstává za mřížemi. Podle soudce Jaromíra Pšenici hrozí, že by se cizinec vyhýbal trestnímu stíhání. Může být odsouzen až na deset let za mříže. Novojičínský soud potrestal i Portugalce José Augusto G. (29). Na stejný přejezd vjel na červenou v říjnu. Poté, co mu napařil soud stotisícovou pokutu a zakázal na 2,5 roku řídit po Česku, byl propuštěn na svobodu.

Zruší přejezd?
Obě kolize vyvolaly diskusi, jak přejezd zabezpečit. Bezpečnostní opatření by měla přinést dopravní studie. Policie by zřejmě nebyla ani proti zrušení tohoto přejezdu, jak nedávno navrhl ministr dopravy Dan Ťok.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.