Máma se vykašlalana Míšu a Markétu: Dluží jim 300 tisíc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Máma se vykašlalana Míšu a Markétu: Dluží jim 300 tisíc!

Michaela (vpravo) a Markétka nedají na tatínka dopustit. Máma je už nezajímá.
Michaela (vpravo) a Markétka nedají na tatínka dopustit. Máma je už nezajímá. (Aha! - Slávka Červená)

Svá tajemství a radosti svěřují dívky zpravidla maminkám. Na Míšu (14) a Markétu (13) Malotovy ze Zlína však jejich máma kašle. Opustila je a osm let na ně neplatí výživné. Dluží jim již 300 tisíc.

Problémy nastaly po narození druhé dcery. „Žena začala pít. Když jsem se vracel z odpolední směny, kočárek stával před hospodou. Pak odešla,“ vzpomínal otec Tomáš (35). Po rozvodu žena dcery získala, ale brzy je soud svěřil do péče jemu.

„Bylo to hrozné. Když nám uvařila, tak jen brambory. V noci nás nechávala samotné, nebo jsme musely chodit s ní,“ vzpomínala Míša. Tomáš se o holky stará vzorně osm let. Aby vše utáhl a o prázdninách dcerám dopřál koupání v Chorvatsku, již roky pracuje ve dvou firmách. „Dluží nám už 300 tisíc. Rezignoval jsem. Zákony samoživitelům nepřejí. Nemá smysl zatěžovat policii a soud. K němu nechodila. Kdyby mi nepomáhal otec, holky by skončily v děcáku,“ popsal situaci.

Matka děvčat skončila loni ve vězení, kde pracovala. Dostaly tak vůbec poprvé dvakrát tisícovku. „Konec radosti nám udělal pan Klaus amnestií. Nejraděj bych mu vlastnoručně poděkoval,“ poznamenal s hořkostí Tomáš.

„Taťku máme moc rády. Senzačně vaří, peče skvělé koláče – frgály a buchty. Teď má i fajn přítelkyni. Máma se nedávno ozvala, že by nás chtěla vidět. Ségra odmítla. Já bych chtěla asi slyšet, proč se tak hnusně chovala,“ svěřila se Míša.

S tatínkem.

Rada advokátky Dagmar Raupachové:
„Takové případy nejsou bohužel ojedinělé. Pro pana Tomáše jsou dvě možnosti. Vymáhat dlužnou částku soudní cestou, tedy dát návrh k soudu a dožadovat se zaplacení dlužné částky. Pokud ale nezodpovědný rodič nemá žádný příjem ani prokazatelný majetek, bývá neúspěšná. Anebo je možnost zvolit cestu trestního práva a obrátit se na policii. Tento případ zcela určitě splňuje podmínky pro zahájení trestního stíhání. Mnozí nejpozději před odsuzujícím rozsudkem dlužnou částkou zaplatí."


Autor: 

Přečtěte si
va45
1. 9. 2013 • 15:36

Co dodat,debile!!!!

illis
31. 8. 2013 • 21:58

Ještě jsme neviděli tebe, ale podle nicku, to bude asi děs a běs .

prroud
31. 8. 2013 • 16:02

Taky te mam rad,broucku,neboj,vsak si taky oddychnes, az dostanes rozum a prejde te puberta,jsme trpelivy,taky jsme si to prosli,rozumime ti,mas to obzvlast bourlivy

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.