Livia Klausová míří jako velvyslankyně na Slovensko: Co bude s exprezidentem? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Livia Klausová míří jako velvyslankyně na Slovensko: Co bude s exprezidentem?

Bude Klaus po boku Livie bavit společnost?
Bude Klaus po boku Livie bavit společnost? (Aha! – Dalibor Puchta)

Role se otáčejí! Zatímco dosud se coby manželka vrcholného politika Livia Klausová (69) držela spíše v ústraní a věnovala se třeba charitě, teď bude zřejmě všechno jinak. Na popud prezidenta Miloše Zemana (68) totiž zamíří jako velvyslankyně na Slovensko. Stane se teď z jejího manžela Václava Klause (72) muž v domácnosti a bavič společnosti?

Už je to jasné, dohady padly. Bývalá první dáma Livia Klausová byla »na tajňačku« vládou potvrzena jako velvyslankyně na Slovensku a kosmonaut a europoslanec za komunisty Vladimír Remek jako ambasador v Rusku. Informaci přinesly LN.

Klausová tak může pomalu začít balit. Už jí zbývá jen získat bezpečnostní prověrku a posvěcení od prezidenta. To ale problém nebude, vždyť ona ho předtím podpořila v prezidentské kampani.

Co ale bude s Václavem Klausem? „Doufám, že mi Institut Václava Klause dá šanci jako člověku zvyklému ráno přijít do práce. Že mi dá kancelář, kam hodlám každé ráno přijít,“ nechal se slyšet, když končil coby prezident. Teď možná bude muset své plány přehodnotit.

„Není zvykem, aby manžel či manželka na ambasádě pracovali, spíše své protějšky doprovázejí, starají se o hosty a podílejí se na konverzaci,“ uvedl už v minulosti Karel Šroll z ministerstva zahraničí. Zda to Klaus přijme, ale není jisté. Stejně jako v minulosti nechal dotazy na to, jestli by se i on přesunul na Slovensko, bez odpovědi.



Autor:  poe,map

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.