Slovenští lupiči u nás řádili: Okradli i jeptišky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Slovenští lupiči u nás řádili: Okradli i jeptišky!

Vykradený trezor, o drobné zájem neměli.
Vykradený trezor, o drobné zájem neměli. (Foto PČR)

Zásoby pepře, páčidla a pěna ve spreji – to byla výbava dvou manželských párů ze Slovenska, které pořádaly zlodějské výpravy do Česka. Cizinci okrádali nemocné a staré lidi, a dokonce i jeptišky! „Zásahová jednotka zadržela slovenského recidivistu (38), který má na kontě minimálně deset případů krádeží vloupáním od Brna až po Chomutov a nyní je ve vazbě. Případů spáchaných podobným způsobem je ale v republice na sto dvacet a dále se šetří,“ uvedla kriminalistka Alena Knotková. Tři zbývající pachatele zadržela slovenská policie a jsou vyslýcháni na svobodě.

„Zásahová jednotka zadržela slovenského recidivistu (38), který má na kontě minimálně deset případů krádeží vloupáním od Brna až po Chomutov a nyní je ve vazbě. Případů spáchaných podobným způsobem je ale v republice na sto dvacet a dále se šetří,“ uvedla kriminalistka Alena Knotková. Tři zbývající pachatele zadržela slovenská policie a jsou vyslýcháni na svobodě.

Video se připravuje ...

Jak lupiči postupovali?
* Na parapety sypali pepř, aby zamezili rozpoznání pachových stop.
* Kamery a čidla při loupeži zastříkali pěnou či zakryli krabicemi.
* Tři zloději vždy hlídali venku, kradl pouze jeden.
* Brali jen bankovky a šperky, mince nechávali na místě.
* Většina peněz odcizených seniorům a postiženým končila v hracích automatech. Po každém lupu se vraceli na Slovensko, kde úspěšnou akci oslavovali i tři dny.

Výbava zlodějů – páčidla a pepř.

Autor:  pie

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.