Lobbista Janoušeku soudu za sražení ženy autem hraje na city: Mám strach z trestu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Lobbista Janoušeku soudu za sražení ženy autem hraje na city: Mám strach z trestu!

Janoušek u soudu
Janoušek u soudu (Ladislav Křivan / Blesk)

Starou písničku přezpíval včera u soudu nechvalně proslulý lobbista Roman Janoušek (45). „Byla to chyba, neudělal jsem to schválně,“ znělo v jeho repertoáru, když se obhajoval před trestem za to, že loni srazil v opilosti autem Vietnamku (52). A přiznal, že se bojí verdiktu.


K soudu dorazil na poslední chvíli, přičemž stačil pouze stručně reagovat pouze na dotaz, zda má strach: „Mám.“ Kmotr, kterému za pokus o vraždu hrozí až osmnáctileté vězení, pak jen přečetl své prohlášení. Na otázky soudu i žalobkyně odmítl odpovídat.

„Neviděl jsem ji. Kdybych ji viděl, tak zastavím a poskytnu pomoc. Udělal jsem chybu, kterou mi nikdo neodpáře,“ pronesl, než opustil místnost.

Janoušek se vymlouval na to, že byl v té době pod tlakem, protože média propírala odposlechy jeho hovorů s exprimátorem Prahy a poslancem Pavlem Bémem (49, ODS). „Měl jsem výkyvy nálad a byl jsem nervózní,“ vysvětloval svoje chování. Z dalších líčení se předem omluvil. Odůvodnil to stavem po nedávné operaci krevní sraženiny na mozku.

Před soudem vypovídala také sražená Vietnamka. Řekla, že finanční kompenzaci 830 tisíc korun považuje za dostačující. „Po nárazu si nic nepamatuji,“ poznamenala jen.


Slavní hříšníci za volantem, aneb:

Jen Janoušek má na krku pokus vraždy!

S podobným hříchem stála u soudu nejedna známá osobnost. Některé se k soudu dokonce ani nedostaly, natož aby byly obviněny z pokusu vraždy a hrozil jim takový trest jako Janouškovi. A to přitom mají mnozí z nich na svědomí i život!

Milan Jančík (53): exstarosta Prahy 5 za ODS

Na mostě v roce 2002 najel do strážníka. Incident řešil magistrát jako přestupek, přičemž úředníci tehdy významného politika osvobodili.

Chantal Poullain (56), herečka

Exmanželka Bolka Polívky v roce 2003 vjela vysokou rychlostí na kruhový objezd. Zraněnému páru v druhém vozidle zaplatila několik set tisíc korun jako odškodné. Sama dostala podmínku.

Marián Labuda (68), herec

Nešťastnou náhodou srazil v roce 2005 na dálnici D1 ženy, které se neopatrně vydaly ze svého havarovaného auta pro pomoc. Vyfasoval podmíněný trest a zákaz řízení na 30 měsíců.

(60), europoslanec za KSČM

V roce 2007 srazil jednu ženu na přechodu, druhou o rok později. Obě odškodnil. První případ se kvůli odškodnění k soudu nedostal, druhý policie vyhodnotila jako přestupek.

Martin Langmajer (48), bývalý pražský radní za ODS

Ve svém Landroveru narazil v roce 2007 zezadu do Volkswagenu Polo, v němž poté zemřela řidička a její šestiletá dcerka vyvázla se zraněními a psychicky otřesená. Od soudu vyfasoval tříletou podmínkou.

Dara Rolins (40), zpěvačka

Svým terénním autem před třemi roky vrazila do motocyklisty, který pak v nemocnici zemřel. Soud nakonec zpěvačce vyměřil 18 měsíců s odkladem na 2,5 roku. Amnestie ale Rolins trestu zbavila.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.