Česko zaplavila voda: 2 MRTVÍ, 4 POHŘEŠOVANÍ! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Česko zaplavila voda: 2 MRTVÍ, 4 POHŘEŠOVANÍ!

Povodně 2013
Povodně 2013 (Foto Aha! – Vlaďka Hradská, Zbyněk Schnapka, David Malík, ČTK, ČRo1, Facebook)

Strach, zoufalství a beznaděj... Silné deště zaplnily přehrady, rybníky a voda se začala rozlévat. Záplavy mají v Česku již dvě oběti a čtyři lidé – vodáci – jsou pohřešovaní. Rozbouřené řeky už stovkám obyvatel sebraly domovy. Voda má přitom podle meteorologů ještě stoupat!

Prvními dvěma mrtvými, které se zapsali na černou listinu povodní 2013, se stala žena a muž, kteří zemřeli v troskách podmáčené chatky v Třebenicích u Prahy.

Záchranáři pohřešují čtyři vodáky, a to v Plzeňském, Středočeském a Královéhradeckém kraji. Jeden z nich se v pátek ztratil u rozvodněné Úslavy, dva v sobotu vypadli z raftu na Berounce v Hlásné Třebani. Posledním pohřešovaným je muž, se kterým se převrhla loď na řece Metuji mezi Peklem a Novým Městem nad Metují.

Karel (69) z Rokycan: Domek neopustím za žádnou cenu

Katastrofální povodně v roce 2002 spláchly dům Karla Klemsy (69) z Rokycan. Tehdy majetek před ničivými živly neuchránil. Teď velká voda z rozvodněné řeky Klabavy útočí opět. „Tentokrát se ale nedáme. Mám připravené dvě velkokapacitní čerpadla a pytle s pískem. Svůj majetek ochráním,“ řekl Aha! Klemsa. Prognózy ale pro něj nevyznívají nijak dobře. Voda mu zaplavila celou zahradu a sahá až k domku.

Meteorolog Petr Dvořák: Pršet bude!

Za neustávající déšť může tlaková níže Frederik! Ten se usadil nad střední Evropou a ovlivňuje počasí u nás. Meteorologové slibují, že by se měl dnes pozvolna posouvat směrem k východu a déšť by měl ustávat.

„Ještě dnes bude místy slabý déšť a pak už by mělo být teplejší a slunečné počasí, ojediněle s bouřkami,“ slibuje meteorolog Petr Dvořák z Českého hydrometeorologickéhi ústavu. Podle něj by celoplošné vydatné srážky už hrozit neměly. Meteorologové vydali povodňovou výstrahu pro devět krajů: Prahu a Karlovarský, Plzeňský, Liberecký, Ústecký, Středočeský, Královéhradecký, Jihočeský a Jihomoravský kraj.

Jak bude?

Dnes: Zataženo s občasným deštěm. Den 8 až 12 °C, na Moravě a ve Slezsku 12 až 16 °C.

Zítra: Oblačno, místy přeháňky. Noci 10 až 6 °C, den 14 až 18 °C.

Středa: Polojasno, ojediněle přeháňky. Noci 11 až 7 °C, den 17 až 21 °C.

Čtvrtek: Polojasno, během dne místy oblačno s přeháňkami. Noc 10 až 6 °C, den 19 až 23 °C.



Přečtěte si
dannaa
3. 6. 2013 • 11:51

Je mně z toho smutno. Držte se !!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.