Hubněte bez hladu! PODROBNÝ NÁVOD, jak na to! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Hubněte bez hladu! PODROBNÝ NÁVOD, jak na to!

Naučte se jíst zdravě!
Naučte se jíst zdravě! (Profimedia.cz)

 Po velikonočním hodování možná zatoužíte zbavit se pár kil a vrátit se zase na svoji váhu. Hubnutí ale neznamená, že musíte okamžitě přestat jíst všechno, co máte rádi. Důležité je vědět, kdy si smíte dát banán nebo těstoviny a kdy je lepší vyhnout se pečivu.  Pak budete hubnout, aniž byste se trápili hlady.

Snídaně

Ráno potřebuje organismus nastartovat rychlými sacharidy. K tomu bohatě postačí celozrnné pečivo s tvarohovou pomazánkou nebo sýrem. Jestli rádi snídáte sladké, dejte si kousek ovoce a doplňte bílým jogurtem se lžičkou medu nebo hrstí oříšků či semínek.

Co ano: vejce, libová šunka, knäckenbrot, vločky, banán.

Co ne: bílé pečivo, marmeláda, sušenky, čokoláda.

Oběd

V poledne myslete na to, že den se krátí a vy máte méně času na spálení nabytých kalorií. Základem oběda by měla být bílkovina v podobě libového masa nebo luštěnin, doplněná o kvalitní rostlinný tuk. Ten je mimo jiné důležitý i proto, aby se vitaminy a vláknina v těle správně vstřebaly. Dejte si třeba krůtí steak se salátem a odolejte chuti přikusovat bagetku.

Co ano: maso, rýže, houby, těstoviny, luštěniny, zelenina, olivový olej.

Co ne: hranolky, knedlíky, zahuštěné omáčky,smažené kuře, palačinky.

Večeře

Ani večer nemusíte hladovět, jíst můžete klidně i po 18. hodině. Doba posledního jídla vždy záleží na tom, v kolik jdete spát. Samozřejmě si ale hlídejte, co jíte. Kdo chce zhubnout, musí zapomenout na pizzu nebo špagety. Povolená je ryba, bílé maso, mořské plody, šmakoun nebo tofu a spousta zeleniny.

Co ano: divoká rýže, kuskus, salát s kuřecím masem, treska.
Co ne: ovoce (obsahuje příliš cukru), pečivo, cereálie, těstoviny

Autor:  efr

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.