Soud: Metalista Blythe Dana (†19) nezabil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Soud: Metalista Blythe Dana (†19) nezabil!

Blyth je volný.
Blyth je volný. (PETR_NOVOTNY / Aha)

PRAHA (rvs) – Randy Blythe (42) do vězení nepůjde. Soud včera rozhodl v kauze amerického metalového zpěváka, obžalovaného ze zabití fanouška Daniela N. (†19) na pražském koncertě v roce 2010.

Včerejší jednání po celou dobu přímo v soudní síni sledovala Danova maminka. Nešťastná žena se několikrát nedokázala ubránit slzám. Ze smrti syna se dodnes psychicky nevzpamatovala. „Rozumím bolesti, kterou rodina Daniela prochází. Byl to fanoušek mé skupiny a rozhodně jsem mu nechtěl ublížit. Přál bych si, aby tu s námi stále byl,“ uvedl v závěrečné řeči Blythe.


Podle soudu za smrt fanouška nenese vinu. „Podle názoru soudu je vina na straně organizátora koncertu. Pokud by postupoval podle smlouvy, k tomuto incidentu by nedošlo,“ řekl soudce Tomáš Kubovec. Na koncertě podle něj chyběl ochranný koridor i dostatečný počet příslušníků ochranky. Rozsudek není pravomocný, státní zástupce Vladimír Mužík se proti němu na místě odvolal.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.