Podivná smrt miliardáře Měkoty (†55): Omluvil se spoluhráčům a odešel zemřít stranou? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Podivná smrt miliardáře Měkoty (†55): Omluvil se spoluhráčům a odešel zemřít stranou?

Měkota vlastnil i TV Pětku. Ta přestala vysílat.
Měkota vlastnil i TV Pětku. Ta přestala vysílat. (ČKT)
V berounském golfovém areálu zemřel v sobotu miliardář Luboš Měkota (†55). Jeden z nejbohatších Čechů podle jeho přátel na chvíli přerušil hru a odešel. O chvíli později jej našli nedaleko hřiště mrtvého…

Na místo okamžitě přivolali záchranku. „Proběhla resuscitace, ale nebyla úspěšná. Lékaři mohli už jen konstatovat smrt,“ uvedla mluvčí středočeské záchranky Tereza Janečková.

Měkota se už dlouhodobě potýkal se zdravotními potížemi, nedávno dokonce podstoupil operaci zad. Ke zhoršení stavu mu přispělo i stíhání kvůli podezřelé privatizace Mostecké uhelné, jíž šéfoval. Ta podle obvinění stát připravila o miliardy korun. V listopadu byl Měkotovi kvůli vyšetřování obstaven majetek. Šéf protikorupční policie Tomáš Martinec ale včera prohlásil, že stíhání Měkoty bude možná zastaveno.

Měkota byl v dolech původně dělníkem. Přes funkci v odborech se ale vyšvihl na personálního ředitele a později se stal ředitelem generálním. Podnikal také v solární energii, jeho firma ale také spravovala budovy. Patřily mu také Metropol TV a TV Pětka. Peněžní tok do nich ale kvůli zastavenému majetku koncem roku stopnul.

Milovník doutníků, motorek a golfu, jehož majetek se odhaduje až na osm miliard korun, vlastnil i Vysokou školu finanční a správní. Poměrně nedávno se oženil s jednou ze studentek.


Přečtěte si
majojo
11. 3. 2013 • 17:26

Mně to připadá spíš jako vhodně zvolený úder do hlavy golfovou holí. Ústřední osoba kauzy Mostecká šla do kytek, trestní stíhání bude zastaveno, vynořila se mladinká vdova, všichni jsou spokojeni... Dopihele, my jsme ale banánová republika se šaškovskou čepičkou na šošolce!

roflor
11. 3. 2013 • 15:07

z horníka miliardářem ................ A´t ho aspoň za několik miliard v krematoriu sfouknou , aby státu něco vrátil na DPH .

andelskykun
11. 3. 2013 • 12:42

Měkota zemřel v Restaurantu Tyfannys na chodbě v golf resortu Beroun jak uvedl tento portál viz.: www.portalsecurity.cz Ale jen mi nejde do hlavy jak najednou se sejde tolik náhod a selže mu oběhový systém zrovna na chodbě, dneska není IN někoho zastřelit, ale náhlá smrt zní lépe.... asi jim tedy budeme věřit....

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.