Topolánek rozzuřený doběla! Klaus může napomínat ne mě... ! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Topolánek rozzuřený doběla! Klaus může napomínat ne mě... !

Mirek Topolánek
Mirek Topolánek (: Josef Mašek)

PRAHA – Vláda žádná, jeho vlastní strana po něm hází blátem, doma má před rozvodem. Není se co divit, že premiérovi a šéfovi ODS Mirkovi Topolánkovi cukají nervy! V rozhovoru pro MF Dnes se tvrdě obul nejen do prezidenta a zakladatele ODS Václava Klause.

PRAHA – Vláda žádná, jeho vlastní strana po něm hází blátem, doma má před rozvodem. Není se co divit, že premiérovi a šéfovi ODS Mirkovi Topolánkovi cukají nervy! V rozhovoru pro MF Dnes se tvrdě obul nejen do prezidenta a zakladatele ODS Václava Klause („prezident tady není od toho, aby mě napomínal. Může napomínat vnuka, nikoli premiéra České republiky…“), ale i do dalších „ikon“ ODS – místopředsedy strany Pavla Béma, ekonomického experta ODS Vlastimila Tlustého a europoslance Jana Zahradila.

Už ve středu Topolánek naštval pražskou ODS obviněním jejích špiček z dřívější „podivné“ spolupráce s Jiřím Paroubkem. Pražský primátor Pavel Bém pak tvrdil, že se mu Topolánek za svoje útoky omluvil. Ten to však popřel.Opřel se i do Vlastimila Tlustého. Označil jeho čtyřměsíční působení ve vládě za neúspěšné.

Tlustý, který je teď ministrem financí v jeho „dosluhujícím“ kabinetu, se už jednou od Topolánka dočkal kritiky. To když premiér obhajoval nominaci lidovce Kalouska na nového ministra financí tvrzením, že je větší ekonomický odborník než Tlustý. Přitom Tlustý byl jako stínový ministr financí spojován s hlavním předvolebním tahákem ODS v podobě rovné daně. „Vlasta mě zlobí“, tak si prý Topolánek před časem stěžoval svým kolegům. „Tlustý je teď zhrzený. Topolánka podrazit nechtěl, šlo mu vždycky hlavně o sebe a svojí pozici. Topolánek ho ale poslal ke dnu. A Tlustý teď není ani místopředsedou strany, ani šéfem poslanců, je obyčejným poslancem. A to těžko vydýchává,“ řekl deníku Aha! zdroj z vedení ODS.

Topolánek se pustil i do Jana Zahradila, který kritizoval nominaci Karla Schwarzenberga na ministra financí. Zahradil se proti výrokům Topolánka ohradil. „Topolánkovy útoky na členy ODS jsou cestou do záhuby“, uvedl Zahradil. I přes vzrůstající vnitrostranickou krizi se včera klub poslanců ODS usnesl, že jednohlasně podpoří Topolánkův navrhovaný kabinet.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.