Ředitel Martin Š: Zastřelil se přímo ve škole! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Ředitel Martin Š: Zastřelil se přímo ve škole!

Ředitel se zabil v této budově
Ředitel se zabil v této budově (Zbyněk Schnapka)

Naposledy vyzkoušel žáky. Dal jim mírné známky a kolem poledne odešel do družiny v budově školy. Na dopis, který napsal na rozloučenou, položil snubní prstýnek a prostřelil si hlavu. Sebevražda ředitele základní školy v Boru u Tachova Martin Š. (†35) včera všechny šokovala.

„Běžela pátá hodina a měli jsme čtení. Uslyšeli jsme houkání a z okna uviděli sanitku. Učitelka vyběhla ze třídy a po návratu nám řekla, že máme jít domů, protože se ředitel zabil,“ řekl Vojtěch B. (10) z 5. B.

Sebevrah na místě zemřel. Již od rána prý bylo na řediteli znát, že není ve své kůži. „Jindy byl veselý, při vyučování žertoval. Při dnešní vlastivědě byl ale takový zakřiknutý a jakoby myšlenkami jinde,“ řekla Tereza T. (10). Je možná posledním žákem, kterého Martin Š. před smrtí zkoušel. „Já toho moc neuměla. Jindy bych vyfasovala trojku a teď jsem od něj dostala dvojku. Prostě byl divný,“ míní Tereza.


Ředitel byl ženatý a podle žáků měl dvě děti. Proč se zabil? To šetří policie. Dopis na rozloučenou podle informací Aha! motiv neobjasňuje. Ve škole, v niž řediteloval teprve od září, se spekuluje o tom, že mohl mít rodinné problémy.

Škola plná skandálů

Smrt ředitele Martina Š. není jediným malérem v této škole. Loni tu učitel fyziky a zároveň šéf oblastního sdružení ODS v Tachově Vladimír Dub (30) způsobil sexuální skandál. Se svou žačkou z deváté třídy Kateřinou H. (14) se miloval přímo ve školním kabinetě. Tachovský soud mu za to uložil čtyřletý podmíněný trest a zakázal mu na pět let učit.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.