Klíčový muž »kauzy Metyl« - Sousedé: Správný táta od rodiny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Klíčový muž »kauzy Metyl« - Sousedé: Správný táta od rodiny!

Dům, kde pachatel bydlel.
Dům, kde pachatel bydlel. (pro Aha! – Ivan Dostál, Jan Čada)

Pořádný šok zažili lidé v malebné podhorské vesnici Podkopná Lhota na Zlínsku. Ve vězení totiž skončil zdejší podnikatel Jiří V. (54), který měl v kauze metylalkoholu s 26 oběťmi působit jako distributor lihu.

Zadržení muže působí ve vesnici pozdvižení a šok. „Vím, že se to stalo, ale nechápu to, s Jirkou jsme chodili na pivo, byl veselý, normální chlap, netuším, že by jel v něčem podezřelém, pokud vím, tak měl firmu na výrobu plastů,“ diví se vývoji situace jeho dobrá známá.

„Běžte pryč, nic vám neřeknu,“ odsekl otec muže. Okolí tvrdí, že šlo o hodně pracovitého člověka. „Víte, ta kauza je podivná, ale ještě více smutná, říká známá. Nedávno mu zemřela žena na rakovinu, bylo to obrovské trápení, musel si vytrpět i on,“ říká sousedka.

„Jde o normální rodinu,“ tvrdí muž, který chtěl zůstat v anonymitě. „Má moc šikovné děti. Třeba kluk teď dodělal medicínu a myslím, že se ženil, dcera učí tady v jedné škole v okolí.“

O zrušení prohibice musí rozhodnout vláda, podle dosavadních informací by mohla skončit možná už dnes. Do řádné uzávěrky čtvrtečního Aha! ale ještě verdikt nebyl znám.

Likérky od středy nakupují kolky a vyrábějí nový alkohol. Za jak dlouho se láhve objeví na pultech, ale záleží na verdiktu ústavních činitelů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.