Tohle není vtip! Rath a Kalousek vedle sebe v hrobě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Tohle není vtip! Rath a Kalousek vedle sebe v hrobě!

Náhoda, anebo prozřetelnost hrobníka?
Náhoda, anebo prozřetelnost hrobníka? (Aha! – Martin Přibyl, Alexandr Malachovský)

Politická situace je neúnosná a má dva symboly: po daních hladového ministra financí Miroslava Kalouska (51, TOP 09) a úplatného bývalého hejtmana Davida Ratha (46, exČSSD). Komu se snad po nocích zdá, že oba tito politici odpočívají v pokoji, ať se vydá do obce Borovnice na Rychnovsku. Na poutním místě Homole se totiž jména těchto dvou pánů skví na náhrobcích vedle sebe!

Fotografie »hrobového spojenectví« Kalouska a Ratha přišla do redakce e-mailem a okamžitě také začala kolovat po internetové sociální síti Facebook. Nedalo nám to a rozhodli jsme se pravost snímku ověřit. Reportéři Aha! se vydali do obce vyhledat pozůstalé pohřbených. U Rathových to nebylo jednoduché. „Nejsou zdejší, ale jejich příbuznými jsou Bečičkovi z Borovnice,“ pomohla nám starostka Soňa Rojková.

Od mladého Lukáše Bečičky (28) jsme vyzvěděli historii jeho rodu. „Dědečkovu sestru si vzal Rath z Chocně, ale poté se odstěhovali na Lounsko. Rathovy si ale pamatuji málo, jedu občas na nějaký pohřeb,“ řekl. Souvislost s politikem Rathem ho zarazila. „Vidíte, to by mě nenapadlo,“ smál se.

Martin Kalousek (44) a jeho osmasedmdesátiletá maminka žijí v domku ve Lhotě u Potštejna, rovněž na Rychnovsku. „Tatínek by se v hrobě obracel,“ řekla postarší dáma při myšlence, že by mu v rodinné kryptě dělal společnost i skutečný ministr financí Kalousek.

O poutním místě, kam se lidé chodí modlit už téměř tisíc let, se vyjadřuje s bázní. A na to, že by tam spočinuli »skuteční« Rath a Kalousek, má ojedinělý názor. „Kde jinde by měli být, aby se jim dostalo odpuštění?“ myslí si seniorka.

Aha! po stopách fotek z Facebooku!

Máte další zajímavé fotky z Facebooku a zajímá vás, jestli jsou pravdivé? Pošlete nám je na aha@ahaonline.cz!



Autor:  vr,rbj

Přečtěte si
vilaamalka
22. 9. 2012 • 11:30

kapitální békovina!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.