Pepek námořník žije! Na pulty knihkupectví po celém světě míří Guinnessova kniha rekordů 2013! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Pepek námořník žije! Na pulty knihkupectví po celém světě míří Guinnessova kniha rekordů 2013!

NEJvymakanější biceps - Moustafa Ismail
NEJvymakanější biceps - Moustafa Ismail (Profimedia.cz, ara)

Měření a počítání skončilo, čísla jsou zapsána a na pulty knihkupectví míří nová Guinnessova kniha rekordů s třemi tisícovkami skutečných rarit. Autoři mezi klasické rekordy vybrali i opravdové kuriozity.

Jednou z nich jsou i svaly Egypťana Moustafy Ismaila (24), kterému se přezdívá »skutečný Pepek námořník«. Obvod jeho bicepsu změřili na 78,74 cm! To je mimochodem o 24 cm víc, než měří nejmenší muž světa Nepálec Chandra Bahadur Dangi (72) a o 16 cm víc než je výška nejmenší ženy Jyoti Ambrové (18) z Indie!

NEJvymakanější biceps

Obvod: 78,74 cm! Moustafa Ismail

Egyptský kulturista na svých bicepsech maká už od čtrnácti, tedy přes deset let. Cvičí je dvakrát denně a pokaždé nazvedá půl tuny železa! I když se mu přezdívá Pepek námořník, on špenát absolutně nesnáší. Zato za den spořádá 1,5 kila kuřete, půlkilový steak nebo kus ryby a vypije 3 litry proteinového koktejlu.

NEJtlustší jezevčík

Váha: 35 kg! Obie

Guinnessova kniha v zájmu ochrany zvířat rekordní tlouštíky přestala evidovat, a tak v novém vydání už 35kilový »váleček« z amerického Portlandu chybí. Už nemohl takřka chodit a hrozilo, že uhyne, proto jeho staří majitelé vzali rozum do hrsti a jezevčíkovi nechali od veterinářky předepsat  přísnou dietu. Cílem je, aby shodil 18 kg.

NEJmenší muž

Výška: 54,6 cm! Chandra Bahadur Dangi

Tohoto již 72letého Nepálce objevil náhodně obchodník se dřevem v zapadlé vesničce 400 km od Káthmándú. Má ještě pět podobně mrňavých bratrů...

NEJmenší žena

Výška: 62,8 cm! Jyoti Amgeová

»Panenka« z Indie musela na zápis do Guinnessovky čekat do svých osmnáctin, které oslavila loni před Vánocemi.

NEJdelší číro

Délka: 113,5 cm! Kazuhiro Watanabe

¨Se svým 113,5 cm dlouhým čírem (tzv. Mohawk) se mezi jinými do knihy dostal také 40letý japonský módní návrhář. Vlasy mu rostly dlouhých 15 let a upravit mu je trvá až tři hodiny. Spotřebuje na to tři laky na vlasy a jednu velkou tubu gelu.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.