Kam letos na dovlenou? Doba zájezdů se blíží. Last minute seženete až o 30 % levněji! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Kam letos na dovlenou? Doba zájezdů se blíží. Last minute seženete až o 30 % levněji!

Ceny klesají, nezbývá než se na dovolenou začít těšit.
Ceny klesají, nezbývá než se na dovolenou začít těšit. (Profimedia.cz)

Plánujete dovolenou? Poradíme vám, kde se to letos nejvíce vyplatí. Podle informací  cestovních kanceláří je letos velmi výhodné Turecko, kde last minute zájezd seženete až o 30 % levněji.

Vyplatí se i Egypt, kde dovolenou koupíte až o 15 procent levněji než loni! Výhodná je i cesta do Tuniska a Řecka. Bát se nemusíte ani o bezpečnost. Situace v letoviscích je klidná.

Jak Češi nakupují?

Nakupujeme na poslední chvíli, bez ohledu na přebranost nabídek.

Nejvíce jde na odbyt Turecko, Chorvatsko, Bulharsko, Itálie, Egypt a Řecko.

Last minute se v Česku ročně prodá 900 tisíc zájezdů.

Turecko –30 %

Rekordně levné last minute zájezdy jsou letos do Turecka, až o 30 procent. Nejoblíbenější jsou čtyřhvězdičkové až pětihvězdičkové hotely s all inclusive. To se přitom jednoznačně vyplatí. Kohoutková voda totiž často v některých destinacích není pitná a na dosah nemusí být ani obchody s potravinami.

Egypt –15 %

Podle mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Kateřiny Petříčkové se letos turisté do Egypta opět houfně vracejí. Situace je klidná. „Loni v únoru jsme kvůli nepokojům zaznamenali propad až o 80 %, teď je ale vše jinak,“ objasnila. Někteří prodejci nabízejí zájezdy levnější dokonce až o 15 %, než tomu bylo loni.

Tunisko –10 %

Zájem je letos tradičně i o Tunisko. „Oproti stejnému období v loňském roce jsme zaznamenali nárůst prodejů o 150 %. Také zdejší zájezdy klienti cestovek seženou až o deset procent levněji,“ popsala Petříčková.

Řecko –6 %

Průměrná cena zájezdu do Řecka klesla podle průzkumů oproti loňsku o 6 %. Situace je tam přitom pro turisty naprosto bezpečná. 90 procent z nich netráví dovolenou v hlavním městě, ale na ostrovech. „Místní podnikatelé jsou na cestovním ruchu závislí a jsou vděční za každého turistu,“ dodala mluvčí.

Autor:  lt

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.