To tu ještě nebylo... Piráti na Labi! Unesli loď s 60 pasažéry, ale neuměli ji řídit! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

To tu ještě nebylo... Piráti na Labi! Unesli loď s 60 pasažéry, ale neuměli ji řídit!

Fotografie
Fotografie (internal)

Hodinu hrůzy zažilo 60 cestujících přívozu na Labi. Ve čtvrtek v 17 hodin a 23 minut vtrhli na kapitánský můstek piráti! Říční trajekt se pokusili unést na moře, ale ouha! Poté, co se zmocnili kormidla, s hrůzou zjistili, že neumějí plavidlo řídit! Policejní čluny tak přijely dříve, než piráti stihli komukoliv ublížit…

Na lodi cestovalo celkem 60 lidí – pro některé to měla být rutinní cesta z práce, jiní byli v Hamburku na výletě. Pokud hledali adrenalin, zvolili správně. Trajekt jménem Elbmeile (Labská míle) byl přepaden!

Devět pirátů kurdského původu vběhlo na můstek, na kapitána jen zařvali: „Padej od kormidla!“ Pohotový muž naštěstí ještě stihl vysílačkou uvědomit přístav: „Nemohu pokračovat v jízdě, nedostanu se k telefonu.“ Únosci se chopili kormidla, jenže… Zjistili, že 30metrový trajekt neumějí řídit!

Z přístavu byla okamžitě vyslána policejní hlídka. Nemalý úsek Labe byl na 40 minut neprodyšně uzavřen, nikdo nevěděl, co se děje. Jsou piráti ozbrojeni?! Jde o teroristy?! Komando muselo jednat rychle.

Ozbrojenci proto vtrhli na trajekt, kde rychle zadrželi pět mužů a čtyři ženy. Vzdali se bez odporu. Únosem chtěli Kurdové demonstrovat proti věznění šéfa Strany kurdských pracujících Abdullaha Öcalana. Teď jim hrozí až pět let vězení.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.