Bič na silniční piráty: 300 koní pod kapotou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 6. května 2024

Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav

Bič na silniční piráty: 300 koní pod kapotou!

Dvacet nových superrychlých aut si včera na letišti v Mošnově na Novojičínsku převzali čeští policisté.
Dvacet nových superrychlých aut si včera na letišti v Mošnově na Novojičínsku převzali čeští policisté. (pro Aha! – Aleš Krecl)

Dvacet nových superrychlých aut si včera na letišti v Mošnově na Novojičínsku převzali čeští policisté. Passaty rozšíří flotilu šestnácti »stíhaček«, které měli k dispozici proti silničním pirátům dosud.

 

A pozor! Kromě klasických sedanů budou mít policisté ve výzbroji i nenápadnější kombíky! Na silnicích celé republiky se objeví už dnes, neukázněné řidiče prý odhalí ta nejmodernější technika.

VNITŘNÍ VYBAVENÍ

Samozřejmostí je elektrická zásuvka, panel s informacemi pro řidiče, dotykový počítač, GPS navigace. V kufru je nezničitelný disk, jakási černá skříňka, která nahrává veškeré dění před i za autem.

KAMERA

Je umístěna na palubní desce a oproti předešlé generaci policejních vozů jde o český výrobek z Kunovic. Dokáže odhalit kradené auto.

VÝKON

Výkon VW Passat R36 je 300 koňských sil. Z nuly na stovku se auto dokáže dostat za 5,6 s, maximální rychlost je cca 280 km/h.

PODVOZEK

Policisté získají možnost nastavení tuhosti podvozku podle toho, zda jedou po dálnici nebo okresce. Při přepnutí na režim »sport« se auto sníží o 15 mm.

RADAR

Už není schovaný v masce chladiče, ale za ní, přitom jeho funkčnost se nijak nezhoršila, naopak! Dokáže měřit dokonce v obou směrech současně.

Víte, že...

…policisté díky rychlým passatům vydělali na pokutách jen v roce 2009 více než 31 milionů korun?

…za měsíc posádky 16 aut odhalí přes tisíc přestupků řidičů?



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.