Zklamaný Ďuričko: Sedět bude dál! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zklamaný Ďuričko: Sedět bude dál!

Bohumír Ďuričko se obnovení procesu nedočkal.
Bohumír Ďuričko se obnovení procesu nedočkal. (ČTK)

Zklamání včera prožil Bohumír Ďuričko (58), který si odpykává 12,5 roku vězení za vraždu Václava Kočky (†40) mladšího. Městský soud v Praze zamítl jeho návrh na povolení obnovy procesu.

Ďuričko se za pomoci nových posudků snažil soud přesvědčit, že Kočku mladšího zastřelil v sebeobraně. Podle předsedkyně senátu Evy Brázdilové však nemá soud žádný důvod, proč případ znovu projednávat. „Celou dobu jsme si tu jen hráli se slovíčky,“ konstatovala soudkyně.

„Já jsem od vás ani nic jiného nečekal,“ komentoval rozhodnutí soudkyně Ďuričko. Je přesvědčený, že si tak přísný trest nezaslouží a že soudy trestají mírněji mnohem horší zločince. „Potřebuji alespoň náznak spravedlnosti a pravdy,“ uvedl a proti rozhodnutí podal stížnost.

Václava Kočku ml. zastřelil 9. října 2008 v pražské restauraci Monarch po křtu knihy tehdejšího předsedy ČSSD Jiřího Paroubka.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.