Duševně nemocný muž vzal na policistu sekeru: Ten ho zastřelil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Duševně nemocný muž vzal na policistu sekeru: Ten ho zastřelil!

Zapečetěný vstup do bytu.
Zapečetěný vstup do bytu. (pro Aha! – Jan Čada)

Tragédie se odehrála na jednom z otrokovických sídlišť. Sousedé museli ve čtvrtek večer přivolat na Jiřího A. (†42) trpícího záchvatem schizofrenie policii. Když se hlídka dostala do bytu, muž brutální silou zaútočil sekerou. Jeden z policistů stačil vystřelit a... útočník padl mrtvý k zemi.

Byl to byt hrůzy. V bytě netekla voda, elektřina, žil zde psychicky nemocný muž. A nyní dlouhodobé problémy skončily jeho smrtí. Policisté přitom zřejmě měli namále. Kdyby nevystřelili, mohli být teď po smrti.

„Muž tu bydlel s otcem, ale i ten před ním utíkal. Viděla jsem lékařské vysvědčení o tom, že jde o těžce duševně nemocného člověka, občas ho odvezli do psychiatrické léčebny, ale na žádost rodičů byl za pár dnů vždycky zpátky,“ popisuje sousedka, paní Dagmar.

Případu se ujala policejní inspekce, která postup policistů prošetřuje. Šlo jim ale bezprostředně o život, proto zřejmě vyváznou bez trestu. „Často jsme tu prožívali horory. Tvrdil třeba, že mu mimozemšťané polévají hlavu kyselinou,“ říká muž ze sousedství. Když otce sousedé přivedli z baru, kam se před synem uchýlil, zhroutil se.

Přečtěte si
elis3
1. 4. 2012 • 15:54

Konečně dostali bohatýhopodnikatelehillarku, bylo na čase

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.