Další šokující případ z táborské sociálky! Prarodiče postiženého chlapce jsou zoufalí: Musejí dát kluka krkavčí matce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Další šokující případ z táborské sociálky! Prarodiče postiženého chlapce jsou zoufalí: Musejí dát kluka krkavčí matce!

Fotografie
Fotografie (internal)

Případ zneužívané dívky z Tábora, kterou má její matka vydat kvůli špatnému rozhodnutí sociálky otci, jenž ji měl údajně obtěžovat, všechny šokoval. Deník Aha! ale přišel na další otřesný případ související se stejnou pracovnicí Odboru sociálně právní ochrany dětí (OSPOD) v Táboře Eliškou Sedlačíkovou! Jde o postiženého chlapce, kterého by jeho prarodiče měli vydat neschopné matce.

Děda s babičkou se dva roky starají o postiženého Kubu (15), který je kvůli handicapu na úrovni tříletého dítěte. Kromě běžných potřeb s ním jezdí do lázní, na výlety, cvičí s ním, aby se jeho stav aspoň trochu zlepšil. Matka o něj po celý čas nejevila zájem, přestože na chlapce údajně dál pobírá sociální dávky a získala i příspěvek na koupi automobilu.

„Loni v listopadu nám bylo sociální pracovnicí navrženo, že můžeme zažádat o pěstounskou péči s tím, že celý OSPOD si uvědomuje, jak dobře se o něj staráme. Když přišlo na soud, podrazili nás a navrhli svěřit Kubu do péče matce, která se o něj přitom není schopna starat!“ hořekuje babička Ilona.

Její dceru totiž někdo informoval o záměru prarodičů dítě si osvojit, a matka ho prý nečekaně odvedla přímo ze speciální školy. „Matka ve své domácnosti nemá pro Kubu ani oblečení, ani postel a ani jídlo,“ uvedla pracovnice Fondu ohrožených dětí Eva Zenklová, která ženu navštívila.

„A paní Sedlačíková ze sociálky se vyjádřila, že není důvod, aby byl Kubík matce odebrán a byl dán do naší péče, protože se o něj dcera už dva měsíce stará! Ať prý nečekáme její podporu! Pokoušel se o nás infarkt,“ vykládá zdrcená paní Ilona.

Soud nakonec rozhodl, že Kubík bude až do dalšího stání na zkoušku střídavě týden u prarodičů a týden u matky. Podle chlapcovy učitelky ale hoch v blízkosti matky psychicky i fyzicky strádá a hubne. Jenže úřednice se opět o ničem osobně nepřesvědčila...

Co na to sociálka?

„Oběma případy se pečlivě zabýváme a zjišťujeme všechny okolnosti, abychom mohli vše objektivně posoudit.  Chystáme i setkání s pracovníky sociálního odboru a Fondu ohrožených dětí,“ uvedl tajemník města Lubomír Šrámek. Sama úřednice se k případu nevyjádřila, nemá prý povoleno komunikovat s médii.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.