Lidé se hádají: Největší mráz bude u nás! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Lidé se hádají: Největší mráz bude u nás!

Dobrovolník testuje ledové iglú, jež na liberecké přehradě snesla tzv. Polární slepice, unikátní stroj českých architektů, který čerpá vodu dírou v ledu a stříká ji na nafouklý obří balon, kde mrzne. Ledová iglú mají v Kanadě zachraňovat životy unavených bruslařů či běžkařů.
Dobrovolník testuje ledové iglú, jež na liberecké přehradě snesla tzv. Polární slepice, unikátní stroj českých architektů, který čerpá vodu dírou v ledu a stříká ji na nafouklý obří balon, kde mrzne. Ledová iglú mají v Kanadě zachraňovat životy unavených bruslařů či běžkařů. (Profimedia.cz, ara)

Lidé už neřeší, kde jaká silnice kvůli sněhovému nadělení stojí. Naopak! Tuhé mrazy nám vlily do žil soutěživého ducha a občané z různých koutů republiky v těchto dnech soupeří o to, kde bude chladněji.

Po vzoru rybářů se chlubí svými úlovky a záleží na jediném – kdo naměřil víc?! Přetahují se tak Čechy s Moravou, Plzeň s Libercem, a dokonce i vesnice od sebe vzdálené jen pár kilometrů. Podívejte se, jak hon za nízkými teplotami prožívají lidé z různých koutů republiky...

Meteorologové varují: Připravte se na rekord!

Mysleli jste, že zima to už vzdala? Omyl! Nejmrazivější noc letošní zimy máme očekávat ze soboty na neděli a na horách může rtuť klesnout pod –40 °C!

Extrémní mrazy ale nebudou jen výsadou hor a mrazových kotlin. „Mráz udeří i v nižších polohách, například v Praze může být v neděli ráno až –25 °C,“ uvedl mluvčí Českého hydrometeorologického ústavu Petr Dvořák s tím, že v mrazových kotlinách by mohlo být překonáno i absolutní české naměřené minimum –42,2 °C.

Dva sibiřské týdny tím snad skončí, od pondělka by se mělo začít oteplovat až nad nulu.

Autor:  ajd,jč,ver

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.