Místopředseda představenstva Sparty Lukáš Přibyl: Záhadná smrt! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Místopředseda představenstva Sparty Lukáš Přibyl: Záhadná smrt!

Sbohem, Lukáši. Fotbalový funkcionář a táta roční dcerky včera zemřel.
Sbohem, Lukáši. Fotbalový funkcionář a táta roční dcerky včera zemřel. (Aha! – Mária Rušinová, ara)

Letenský fotbalový chrám se halí do smutku. Včera odpoledne tam v kanceláři za záhadných okolností zemřel místopředseda představenstva Sparty Lukáš Přibyl (†33). Jedna z verzí hovoří o zástavě srdce, druhá o vraždě.

Pane Bože, v Kristových letech! „Krátce před šestnáctou hodinou jsme na tísňovou linku přijali ohlášení o nálezu těla třiatřicetiletého muže. Nemohu podat bližší informace, policie ale nikdy neřekla, že by se mělo jednat o vraždu,“ sdělil policejní mluvčí Tomáš Hulan.

„Lékař na místě nemohl určit konkrétní příčinu úmrtí, proto byla nařízena soudní pitva,“ dodal. Ovšem šéf pražské kriminálky Milan Jindrák Právu řekl: „Šetříme případ jako podezřelé úmrtí, bližší příčinu smrti však odhalí až pitva.“

Přibyl byl tři dny na horách a vrátil se dost potlučený, ovšem to nemuselo nic znamenat. Pokud šlo skutečně o násilný čin, kdo by měl zájem na smrti mladičkého funkcionáře a druhého muže v letenské hierarchii za majitelem klubu Křetínským? I toto vysvětlení zatím chybí.

„Je to pro všechny obrovská tragédie, neskutečný šok. Jsme tím hluboce zasaženi a vyjadřujeme upřímnou soustrast celé Lukášově rodině,“ pronesl zdrceným hlasem šéf klubové komunikace Ondřej Kasík. Na Letnou přicházeli večer sparťané a ve Vršovicích se houfovali fandové »Příbovy« milované Bohemky. Zapalovali za něj svíčky.

Petr Svěcený: Slyšel jsem, jak v telefonu těžce dýchá...

Televizní moderátor Petr Svěcený byl zřejmě posledním člověkem na této planetě, který slyšel hlas zesnulého Lukáše Přibyla. „Je to pro mě nepředstavitelně krutá tragédie,“ pravil zničeně.

Petře, neslyšel jste v telefonu něco podezřelého?

„Právě že ne. Normálně jsme se bavili a pak jako by vypadl telefon. Zdálo se mi, že se přerušil signál a pak zase naskočil. Slyšel jsem, jak tam ztěžka dýchá, a náhle bylo ticho. Nechápu, co se mohlo stát.“

Měl nepřátele? Stěžoval si na zdravotní problémy?

„To si nemyslím a vůbec nevím, že by ho něco trápilo. Vždyť ten náš hovor byl veskrze pozitivní.“

O čem byl?

„O dovolené. Jedu do Špindlu a Lukáš tam byl s rodinkou přede mnou. Vyprávěl, jak si to užili a plánovali jsme si, že až budou děti větší, tak někam pojedeme společně. Už bohužel nepojedeme.“

KDO BYL LUKÁŠ PŘIBYL

»Fotbalovou« kariéru začal ve sportovní redakci České televize. Pak byl mluvčím a členem představenstva Sparty. V roce 2007 se přesunul do milovaných  Bohemians 1905 a dělal ve Vršovicích ředitele klubu. Loni v listopadu se vrátil na Letnou v roli druhého nejmocnějšího muže po vlastníkovi Sparty Křetínském.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.