Metoda Lipotransfer: Přesun tuku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Metoda Lipotransfer: Přesun tuku!

Jak funguje lipotransfer - Zjednodušeně řečeno: Tuk vám vezmou z míst, kde vám nesluší, a přemístí ho tam, kde ještě udělá parádu.
Jak funguje lipotransfer - Zjednodušeně řečeno: Tuk vám vezmou z míst, kde vám nesluší, a přemístí ho tam, kde ještě udělá parádu. (Profimedia.cz)

Po pevném bříšku a útlých bocích bez polštářů tuku touží snad každá žena. Neesteticky ale působí i jeho nedostatek. S postupujícím věkem se tuk ztrácí třeba z obličeje, nebo někdy chybí pod vpadlou jizvou. Díky metodě lipotransfer lze ale tuk přenést na místa, kde nám chybí a bude i slušet.

Tuk, který se po liposukci bez užitku vyhazuje do koše, má hodnotu desítek tisíc korun, které následně platíte za syntetickou náhradu – silikonové prsní implantáty, výplně vrásek.

„Lidský tuk je přitom ten nejlepší implantát,“ říká MUDr. Andrea Musilová, vedoucí lékařka oddělení plastické chirurgie Kliniky a institutu estetické medicíny Asklepion.

Jde o vlastní buňky, které se ještě obohacují o růstové faktory a injekčně se vpraví do určených oblastí.

MUDr. Peter Chovan: Tuk je lehčí než implantát!

Jaké jsou další výhody tuku jako implantátu?  Odpovídá plastický chirurg MUDr. Peter Chovan z Asklepionu.

Jaké jsou výhody tuku při zvětšování prsou?

„Výhodou je hlavně dlouhotrvající výsledek. Vlivem nového tkaniva se omladí i kůže a zlepší se její vzhled. Vlastní obohacený tuk se do prsou aplikuje v různých vrstvách, a umožní tak jejich přesnější modelaci. Tuk je navíc ideální materiál na zvětšení prsou, je podstatně lehčí než implantát stejného objemu. Gravitace během stárnutí nemá za následek tak výrazný pokles jako u implantátů.“

Bolí operace?

„Nejbolestivějším výkonem (v pooperačním období) je augmentace prsou pomocí implantátů v případě vkládání pod prsní sval. Lipotransfer je mnohem méně bolestivý, nezůstávají po něm jizvy.“

O kolik se prsa zvětší?

„Prsa lze metodou lipotransferu zvětšit o jednu až dvě velikosti.“

Jak dlouho výsledný efekt vydrží?

„Následná vstřebatelnost je do 10 % (během prvních tří měsíců od zákroku), ale po třech až šesti měsících lze objem ještě doplnit. Efekt nemá omezenou dobu. Poprsí upravené lipotransferem se chová přirozeně, takže k úbytku objemu by došlo při výrazném úbytku tuku v těle. Jestli si ale žena bude nadále udržovat konstantní váhu, zůstanou prsa bez výraznějších změn.“

Lenka Skořepová (27): Botox daruji mamince!

Lenka Skořepová (27) z Libčic nad Cidlinou se stala výherkyní zákroku botox za 3000 korun. Jednoduché a rychlé ošetření botulotoxinem dokáže snadno zbavit vrásek. Mladá maminka dvou dětí na mateřské dovolené měla z výhry obrovskou radost.

„Jsem velmi zaskočená, je to moc milé,“ raduje se Lenka, která nevyloučila, že zákrok nejspíš využije jako dárek. „Teď mě napadlo, že bych ho dala mamince, která bude mít 50. narozeniny. Opravdu jsem tak příjemně zaskočená, že sama ještě nevím,“ dodala Lenka a my jí k výhře gratulujeme!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.