Ničivá bouře Dagmar: Česko sice mine, ale... Přinese sněhovou nadílku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Ničivá bouře Dagmar: Česko sice mine, ale... Přinese sněhovou nadílku!

Zítra se může stát, že vyjedete po suché silnici, ale zarazí vás prašan!
Zítra se může stát, že vyjedete po suché silnici, ale zarazí vás prašan! (Jak bude?)

Dobrá zpráva pro všechny, kterým zatím chybělo to pravé zimní počasí. Již zítra by mělo začít sněžit! Mohutná sněhová a větrná bouře nazvaná Dagmar, která v těchto dnech bičuje sever Evropy a znepříjemňuje život tamním obyvatelům, se nám sice vyhne, ale i tak se dočkáme čerstvého prašanu.

Bouře na úrovni mohutné vichřice připravila ve Švédsku a Norsku více než 200 tisíc lidí o elektřinu a také narušila těžbu zemního plynu v Severním moři. Bouři, která vznikla původně z hurikánu, doprovází vítr o rychlosti až 110 kilometrů za hodinu a na celém severu významně omezuje a komplikuje leteckou, silniční i železniční dopravu.

„Českou republiku toto počasí mine. V dalších dnech sice čekáme poměrně větrno, ale nebude se jednat o extrémní vítr,“ uvedl mluvčí Českého hydrometeorologického ústavu Petr Dvořák.

I tak k nám ale bouře Dagmar dolehne. Blíží se totiž ochlazení. „Ve čtvrtek očekáváme příchod silné studené fronty, během které by mělo napadnout až patnáct centimetrů nového sněhu. Nyní leží na horách starý a umrzlý sníh,“ řekla Aha! meteoroložka Dagmar Honsová s tím, že sníh se v těchto dnech vyskytuje v nadmořských výškách od 650 metrů, ale v nížinách se neobjeví nejméně do 10. ledna.

1138115:gallery:true:true

Autor:  ajd

Přečtěte si
denia
29. 12. 2011 • 09:41

že tahle bouře Dagmar se nám vyhne.Ta předchozí tu řádí už patnáct let.Teď třeba vystoupí z lodi v Děčíně a odejde do nových lovišť.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.