Zemřela Gunilla von Postová, tajná milenka JFK: S ní podváděl Jacqueline! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zemřela Gunilla von Postová, tajná milenka JFK: S ní podváděl Jacqueline!

Gunilla von Postová v době, kdy okouzlila Kennedyho.
Gunilla von Postová v době, kdy okouzlila Kennedyho. (EPA, Profimedia.cz)

Ve věku 79 let zemřela ve svém domě ve floridském Palm Beach Gunilla von Postová – tajná milenka amerického prezidenta Johna Fitzgeralda Kennedyho (†46). Švédská aristokratka osudově vstoupila do jeho života a ohrožovala jeho manželství s krásnou Jackie (†64)!

Potkali se na Azurovém pobřeží v srpnu 1953. Kennedy, tehdy 36letý senátor, byl přírodní krásou křehké 21leté blondýnky doslova magnetizován. „Otočil se a něžně mě políbil, nemohla jsem ani popadnout dech. Za svitu měsíce a hvězd byly jeho oči modřejší než oceán pod námi,“ takhle romanticky na slavného milence vzpomínala Gunilla ve svých memoárech Love, Jack z roku 1997.

Ideální souznění milenců mělo ale jeden háček – Kennedy se tři týdny nato ženil s tehdy neznámou Jacqueline Bouvierovou. Ani to mu ale nezabránilo v telefonování přes Atlantik a posílání vášnivých milostných dopisů. Podruhé se setkali až v roce 1955.

„Nebyla jsem tehdy dost zkušená. Řekl mi: »Gunillo, čekali jsme na to dva roky. Je to příliš skvělé, aby to byla pravda, a já tě chci udělat šťastnou.« Půjčila jsem si ho na týden. Na krásný týden, který mi už nikdo nevezme,“ píše dále ve svých pamětech.

Na svou osudovou ženu nemohl JFK zapomenout. Podle Gunilly dokonce řekl svému otci, že se chce rozvést, jenže ten mu opáčil, že by se kvůli tomu nemusel stát prezidentem. Kennedy se pak snažil svou milenku přesvědčit, aby se přestěhovala do New Yorku a živila se jako modelka, jenže Gunilla nechtěla hrát druhé housle. Nakonec se provdala za bohatého švédského realitního magnáta.

Naposledy se s Kennedym setkala na charitativním večírku, na který oba dorazili se svými partnery. Na ubrousek mu napsala vzkaz a pak se setkali na chodbě. „Rád tě vidím. Miluji tě,“ byla poslední slova, která jí řekl.

Přečtěte si
mandat
13. 11. 2013 • 07:44

Vcera byla reportaz o jeho zivote. Bylo vyroci 50 let od atentanu. Odhaduje se, ze JFK mel pres 2 000 afer. Jeho specialita bylypraktikantky. Ty tahal do loznice sve zeny.Nektere jeste ziji. Byl to nemozny clovek po moralni strance.

mandat
12. 11. 2013 • 07:35

Tajna milenka rozhodne nebyla, vedelo se o ni.

mandat
11. 11. 2013 • 12:37

Bylo to vse organizovane, Jacquele byla z dobre rodiny, to je vsechno. Byla studena a nudna.

mandat
11. 11. 2013 • 12:36

JFK vlezl na vse, co potkal. Neni to nic noveho a v posteli vy<drzel max. 10 minut. To si stezovala i Merylin, ze je hned hotovy. Byl to egoista, nakazil svou zenu, kdyz byla tehotna a diky tomu, dite ztratila.Je velka reportaz o tom, co vyvadel a v USA a v zapadni Evrope se to vi uz pekne dlouho.

pavucinka
10. 11. 2011 • 21:18

Proč si bral brunetu, která vypadá jak z pohádky tisíc a jedna noc, když potom brousil za blonďami. Jacqueline je dost ošklivá v obličeji ale nosila elegantní oblečení a byla štíhlá. Jsou muži,kterým se takové typy i líbí.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.