Dobrá zpráva pro zaměstnance: Stravenky dál zůstávají! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Dobrá zpráva pro zaměstnance: Stravenky dál zůstávají!

Stravenky budeme dostávat i nadále.
Stravenky budeme dostávat i nadále. (Profimedia.cz)

Dobrá zpráva pro zaměstnance, kteří od firmy dostávají stravenky. Jejich daňové zvýhodnění totiž nadále zůstává.

Poslanci včera schválili daňovou reformu, která ruší koncept superhrubé mzdy (15% nahradí nová 19% sazba daně, která by měla být počítána z hrubé mzdy). Lidé s hrubým měsíčním příjmem do 40 000 korun by na tom měli »vydělat« desítky až stovky korun.

Od příštího roku bude také nové zdanění hazardu. V tom se shodla koalice jako jeden muž. Přes odpor ODS a TOP 09 se však Věci veřejné spojily s levicí a prosadily zachování daňového zvýhodnění stravenek. V tom se střetly hlavně s ministrem financí Miroslavem Kalouskem (TOP 09).

„Ministr nechápe, že v době, kdy občany zatěžujeme složitými reformami, jejich přijetí snižuje tím, že chce za každou cenu zrušit stravenky, na nichž záleží 92 procentům lidí,“ vysvětlil šéf  VV Vít Bárta.

Autor:  ex

Přečtěte si
bobou
11. 11. 2011 • 08:12

se jim to podařilo. Tím, že nezrušili stravenky (ne, že by jsem s tím nesouhlasil) si vlastně pomáhají k hlasům voličů. Takhle lidé remcají na všechna ta úsporná opatření. Ale budou jim blahořečit (vždyť oni jsou vlastně hodní) za to, že nám ty stravenky zachovali. Ale, že bude ostatní mnohonásobně dražší, to už jim zase v té euforii opět utíká. A o to jim jde především.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.