Dawesovi vyhráli tři miliardy! Syn jim vzkázal: »Strčte si ty prachy někam!« | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Dawesovi vyhráli tři miliardy! Syn jim vzkázal: »Strčte si ty prachy někam!«

Dave a Angela Dawesovi
Dave a Angela Dawesovi  (Profimedia.cz, ara)

Největší evropská loterie Euromiliony se již několikrát v minulosti postarala o velmi vysoké výhry. Naposledy se tak stalo minulý týden, kdy se z obrovské výhry téměř tří miliard korun mohli radovat manželé z Anglie. Jenže ani miliardáři, jak se zdá, si nemohou koupit lásku syna...

Los měl u sebe celou noc

Manželé Dave (47) a Angela (43) Dawesovi žili životy obyčejných lidí střední třídy. Dave pracoval jako vedoucí směny v potravinářském závodě, jeho žena Angela jako dobrovolnice v charitativní organizaci pomáhající bezdomovcům. Nikdy nebyli velkými sázkaři, do loterie Euromiliony si vsadili teprve potřetí.

„Sledovali jsme v televizi losování. Bez jakéhokoliv pocitu, že bychom mohli snad něco vyhrát, fakticky. Koukali jsme se na své losy a zcela v šoku sledovali, jak se jedno po druhém objevují čísla, na která jsme vsadili. Nemohli jsme tomu uvěřit. Bylo moc pozdě volat někam, kde bychom si to potvrdili, tak jsem měl u sebe los celou noc. Ani oka jsme ale nezamhouřili,“ vypráví Dave o prvních chvílích, které z nich udělali miliardáře.

Nový život

Oba manželé se rozhodli radikálně změnit své životy, do práce už prý v životě ani nepáchnou. Svým zaměstnavatelům vzkazují: „Pokud nás zaměstnavatelé sledují, tak odcházíme do důchodu. A co se týče výhry, udělali jsme si malý seznam. Z 15 až 20 lidí uděláme milionáře.“

Otázka ale zní, zda udělají milionáře i z Angelina syna z prvního manželství Stevena Leemana (17). Toho totiž Angela v roce 2007 po rozvodu vyhodila na ulici i s jeho otcem Johnem (44).

„Nemám mámu. Když mě potká na ulici, tváří se, jako že mě nezná. I kdyby mi chtěla nějaké peníze dát, řeknu jí, ať si je strčí někam,“ vypráví Steven. To upřímně řečeno není zrovna dobrá vizitka nové miliardářky.

Co by si za výhru mohli koupit:

2682 vozů Škoda Superb v nejvyšší výbavě

ostrov o velikosti 30 hektarů v Karibiku, vybavený luxusním sídlem

3 soukromá letadla pro nejbohatší lidi světa Gulfstream

43 činžovních domů v centru Prahy

Další výherci obřích částek

Letos v červenci vyhrál manželský pár Colin a Chris Weirovi ze Skotska neuvěřitelnou sumu takřka 4 miliard korun. Jedná se o nejvyšší částku v historii evropské loterie.

V roce 2010 vyhrál Nigel Page z Anglie skoro 1,5 miliardy. Jeho bývalá žena, která ho opustila kvůli jinému muži, ho ale zažalovala a požadovala část výhry. Z nepochopitelných důvodů jí dal soud za pravdu a přiřkl jí 40 milionů Kč.

Evelyn Adamsová z USA vyhrála hlavní výhru v loterii hned dvakrát, a to v letech 1985 a 1986, celkově asi 110 milionů. Všechny peníze ale prohrála následně v kasinu a skončila v přívěsu chudá jako kostelní myš.

Historicky nejvyšší výhrou v České republice bylo 112 931 952 Kč, které si odnesl výherce v roce 2003. pravděpodobnost takové výhry je 1:13 983 816.

Britský popelář Michael Caroll vyhrál v roce 2002 asi 280 milionů korun. Během osmi let života plného drog (denně spotřeboval kokain za 50 000!), luxusních aut, prostitutek a bohatých darů přátelům přišel úplně o všechno. Dnes žije na podpoře a tvrdí, že je šťastnější než předtím.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.