Prcek Škoda Citigo: Za méně než 200 tisíc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Prcek Škoda Citigo: Za méně než 200 tisíc!

Škoda Citigo v celé svojí kráse. Prodávat se zatím bude v třídvéřové variantě.
Škoda Citigo v celé svojí kráse. Prodávat se zatím bude v třídvéřové variantě. (Škoda Auto, ara)

A je to tady! Po nekonečně dlouhé době spekulací a tajností se veřejnosti konečně odhalila oficiální podoba nového městského vozítka z mladoboleslavské produkce. Škodovka bude svůj model Citigo českým zákazníkům nabízet už od podzimu... Cena nebyla oznámena, podle odborníků se ale bude pohybovat mezi 180 – 190 tisíci Kč. Za méně se v novodobé historii žádný model Škody ještě neprodával.

Vůbec nejmenší Škoda, která má jen tři dveře, se bude vyrábět v Bratislavě. V plánu je i pětidveřová varianta, ta ale přijde na řadu až před prázdninami příštího roku.

„I přes svou malou velikost nabízí dostatek vnitřního prostoru. Ačkoli Citigo je malé auto, je to typická Škoda,“ uvedl Winfried Vahland, předseda představenstva firmy. Novinka cílí na mladé řidiče a rodiny s malými dětmi, které hledají druhé či třetí auto do rodiny.

Auto může být v závislosti na stupni výbavy doslova přecpané bezpečnostními prvky, poprvé byly například použity boční airbagy pro ochranu hlavy řidiče a spolujezdce. Řidiči by měl pomáhat i brzdový asistent, který se automaticky aktivuje při rychlostech pod 30 km/h a laserovou sondou sleduje nebezpečí kolize.

Zajímavý je také design vozu, například světlomety připomínají spíše starší typy škodovek. Většinu dílů však auto sdílí s nedávno představeným Volkswagenem Up!. Asi největší novinkou je tak černobílé škodovácké logo, které je mírně zapuštěné do nově tvarované mřížky před chladičem.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.