Strougalův bungalov na prodej! Za 25 milionů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Strougalův bungalov na prodej! Za 25 milionů!

Bungalov stojí na pozemku dnes už bývalého státního zámku Koloděje.
Bungalov stojí na pozemku dnes už bývalého státního zámku Koloděje. (ČTK, Profimedia.cz, ara)

Ve snaze zalepit díry ve státním rozpočtu hledá vláda peníze všude, kde se dá. A tak se stává tak trochu i realitní kanceláří. Na jedné z posledních schůzí řešila, jaký ze svých pozemků prodá, jakým objektem si nejlépe přivydělá. Za oběť má padnout i legendární lovecký bungalov v oboře zámku v Praze-Kolodějích.

Bungalov přitom ještě nedávno politici rádi využívali. Ve vilce nechybí sauna, bazén, tenisový kurt, ale ani velký krb v obývací hale. Zkrátka ideální útočiště pro »smetánku«.

Místo, které jeden z nejoblíbenějších předrevolučních předsedů vlády Lubomír Štrougal nechal postavit na počátku 80. let, si údajně oblíbili i sociálně demokratičtí premiéři Miloš Zeman a Jiří Paroubek.

Současná vláda jej už ale nevyužívá, stále však musí platit za ostrahu, pojištění či vytápění.

Samotný vládní zámek s okolními pozemky koupila loni na jaře společnost Pura Vida, za níž stál spolumajitel Třineckých železáren, miliardář Tomáš Chrenek. Bungalov leží uprostřed Chrenkovy obory. On bude pravděpodobně první, komu vláda prodej budovy v odhadované ceně za bezmála 25 milionů korun nabídne.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.