Madison (6) umírá: Chtěla bych ještě spatřit Disneyland | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Madison (6) umírá: Chtěla bych ještě spatřit Disneyland

Malá Madison se svou nejmilejší hračkou, plyšovou opičkou.
Malá Madison se svou nejmilejší hračkou, plyšovou opičkou. (Profimedia.cz)

Je jí šest, vychodila první třídu, zažívá své první školní prázdniny. Jisté ale bohužel je, že budou současně prázdninami jedinými... Madison Barkleyová ze skotského Dundee umírá na vzácný a neléčitelný druh rakoviny. Sedmé narozeniny už nejspíš neoslaví... Proto už také vyslovila své poslední přání: vidět Disneyland na Floridě...

Madison trpí vzácnou formou rakoviny mozkové tkáně, kterou nelze operovat, aniž by při tom došlo k poškození mozku samotného. Jedinou pomocí je radioterapie, která ale nedokáže odstranit celý nádor. Vždy ho kousek zůstane a ten pak znovu začíná bujet.

Terapie proto šíření nemoci nezastaví, jen zpomalí. „Jen oddalujeme nevyhnutelné... Madison je ale velmi statečná,“ říká matka Lyndzay (28).Nemoc už dívenku připravila o pravé oko, ale v šesti letech si ještě není schopna plně uvědomit vážnost situace, a tak se dokáže chovat jako obyčejné bezstarostné dítě.

Poslouchá písničky Lady Gaga, kreslí, hraje si a ráda tancuje. Moc by si chtěla potřást rukou s myšákem Mickeym v Disneylandu na Floridě, ale léčba je drahá a rodiče nemají na cestu peníze. Její přátelé proto založili konto, na němž sbírají prostředky na splnění jejího přání. Snad seženou peníze včas....



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.