Houbařský král? Možná bude královna! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Houbařský král? Možná bude královna!

Fotografie
Fotografie (internal)

Čtenáři deníku Aha! opět dokazují, že v houbaření jsou jedničky. Horkého kandidáta na krále houbařů Jiřího Ryšavého vyzvala na souboj další vášnivá houbařka Květa Čápová. Sbírka unikátů se také utěšeně rozrůstá. Kristýnka ze Vsetínska našla pětikilový kotrč.

A co vy? Přinesli jste si z lesa nadílku v nůši, našli kapitální kousek nebo nějakou houbařskou zajímavost? Zapojte se do naší soutěže o krále houbařů. Pošlete nám fotku na aha@ahaonline.cz.

Další úlovek: 60 pravých hříbků

Čtenář a vášnivý houbař Jiří Ryšavý zkouší své štěstí v soutěži o houbařského krále s další fotkou bohatého úlovku. „Nedalo mi to a vyrazil jsem opět na osvědčená místa. Na malém prostoru jsem našel 60 pravých hřibů – a jen minimum malých,“ popisuje Jiří Ryšavý. Již dříve se s námi podělil o své předchozí úlovky z lesů na Berounsku.

Lahodný unikát: Kristýnka našla obří kotrč!

V našich lesích najdete nejen hříbky a bedly. Malá Kristýnka z Ústí u Vsetína našla na procházce se svým strýčkem skutečně kapitální kotrč kadeřavý. „Vážil 5 kilo a měřil v průměru 40 centimetrů,“ píše hrdě její maminka Jana. Kotrč ale není jen tak nějaká prašivka. Ve skutečnosti jde o jednu z nejlahodnějších hub, někdy se mu říká i český lanýž. Z kotrče se připravuje výtečná nepravá dršťková polévka, nakládá se do octa, výborný je i ve smaženicích.

Výzva k souboji: 200 hub během chvilky

Čtenářka Květa Čápová vyzývá na souboj Jiřího Ryšavého. Píše, že jsou sice kamarádi, ale v houbařské soutěži ho chce porazit. „Našli jsme během chvíle dva plné košíky, přes 200 různorodých hub,“ popisuje Květa Čápová, která houbařila u Hostomic na Berounsku.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.