Houbařské žně: Na Brněnsku se daří bedlám, u Prahy klouzkům! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Houbařské žně: Na Brněnsku se daří bedlám, u Prahy klouzkům!

500 hřibů z Plzeňska
500 hřibů z Plzeňska (pro Aha! – Marcela Durasová, Petr Podroužek, David Bina)

Houbaři z celého Česka dokazují, že v lesích lze najít skutečné poklady. A jak to čtenáři deníku Aha! dělají, že nosí plné košíky, když někdo nezakopne ani o prašivku? Někteří sází na svá tajná místa, jiní tvrdí, že je třeba prostě zajít hlouběji do lesa. A někdo přiznává, že měl prostě jen štěstí.

Josef Živný z Dlouhé Louky na Plzeňsku si v lesích v posledních dnech opět libuje. Už loni Aha! předvedl své houbové úlovky, a o svou radost se podělil i letos. Při pouhém jednom houbaření nasbíral a domů donesl přes pět set hřibů.

„Už jsem se modlil, abych byl na konci lesa, už jsem ty hřiby neměl kam dávat.“ Jeho manželka prý nyní zavařuje houby na všechny možné způsoby, třeba na kyselo či s paprikami..

Výzva Aha! A co vy? Přinesli jste si z lesa nadílku v nůši, našli kapitální kousek nebo nějakou houbařskou zajímavost? Zapojte se do naší soutěže o krále houbařů. Pošlete nám fotku na aha@ahaonline.cz.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.