Krize Věcí veřejných - Škárka: Uplácel jsi mě! Bárta: Jen jsem ti půjčil prachy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Krize Věcí veřejných - Škárka: Uplácel jsi mě! Bárta: Jen jsem ti půjčil prachy!

Slzy v očích měli včera večer nejen Bárta (vpravo), ale i ministr vnitra Radek John a Bártova manželka Kateřina Klasnová.
Slzy v očích měli včera večer nejen Bárta (vpravo), ale i ministr vnitra Radek John a Bártova manželka Kateřina Klasnová. (Aha! – Daniel Černovský)

Poslanec Jaroslav Škárka, který byl v úterý vyloučen ze strany i poslaneckého klubu Věcí veřejných, nadále trvá na tom, že jej ministr dopravy a faktický šéf strany Vít Bárta uplácel.

Měl mu platit 55 tisíc měsíčně za loajalitu a zhruba před týdnem mu dokonce dal 170 tisíc v hotovosti. Bárta to ale vidí jinak.

Na narychlo svolané tiskové konferenci, kam ho doprovodili jeho dvorní »véčkaři«, se slzami v očích prohlásil, že Škárkovi jen půjčil, když to nejvíc potřeboval. „Tady v tom domě jsme spolu vypili mnoho lahví vína. Tady v tom domě jsme řešili mnoho těžkých chvil, i jeho zcela osobních...

I proto jsem poskytnutí finanční pomoci, o kterou jsem byl před svědky požádán, neodmítl,“ řekl s tím, že Škárkovi půjčovali i jiní.

A co na to rebel Škárka? „Podal jsem trestní oznámení týkající se několika skutečností – podezření z korupce, sledování mé osoby, pomluvy, sledování politiků na Praze 1 a podivných praktik strany VV při zajišťování loajality poslanců,“ uvedl Jako důkaz přiložil obálku s hotovostí, kterou mu měl Bárta předat, a další dokumenty, které prokazují, že Bárta organizoval sledování politiků ODS svou někdejší firmou ABL.

Podle všeho si současný skandál kromě Škárky odnese další rebelantský poslanec Stanislav Huml  strana se ho údajně také chystá vyloučit.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.