Zachránili pejska po tsunami: 22 dnů se plavil na moři! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Zachránili pejska po tsunami: 22 dnů se plavil na moři!

Fotografie
Fotografie (internal)

Více než tři týdny po ničivém tsunami, které zasáhlo severovýchod Japonska, a následných o tře sech v elektrárně Fukušima se stále pohřešuje přes 15 tisíc lidí! Zmizeli beze stopy a zřejmě navždy.

Doufat, že lze ještě najít živou duši, se už nikdo příliš neodvažuje. Ale zázraky se dějí! Po ne uvěřitelných 22 dnech vytáhli japonští příslušníci pobřežní stráže z moře živého pejska!

Zvířátka plujícího na střeše domu si jako první všimli členové filmového štábu. Navzdory všem předpokladům čtyřnohý plaváček dokázal přežít na střeše zpola potopeného domu, který plul asi kilometr od pobřežního města Kessennuma na severovýchodě Japonska.

Záchranáři doufali, že najdou i jeho páníčky, kteří mohli zůstat uvnitř, když ale odstranili střechu, zjistili, že domek je prázdný. Pejsek je i přesto, že se týdny plavil po moři, ve velmi dobrém stavu. Pro tisíce Japonců se stal symbolem naděje a poslem dobrých zpráv, kterých je tak málo.

23 DNÍ OD KATASTROFY

Z poškozené elektrárny Fukušima vytéká do Tichého oceánu vysoce radioaktivní voda, pracovníci firmy Tepco chtějí prasklinu, z níž voda vytéká, zalít betonem.

● Úřady zatím potvrdily 11 800 mrtvých a 15 540 nezvěstných.

● Palivové články elektrárny budou bezpečné za 100 let.

● Japonští kamikadze, tedy pracovníci, kteří se snažili zabránit v elektrárně Fukušima vyššímu úniku radiace, budou podle odhadů lékařů mrtví za několik týdnů.

Přečtěte si
solnareduard
10. 4. 2011 • 13:23

Hezký příklad, přeji pejsku dlouhé žití Je k nevíře,že tak vyspělí stát jako je Japonsko odmítlo pomoc konkrétně univerzita v Kjotě, které jsem nabízel k posouzení záchranný systém.Do dnešního dne jsem nemněl příležitost dokázat pravdivost že je ochrana proti vlně, ale (vědecký nazor je jiný)důkazem jsou tisíce obětí. 6 roků umírají lidé,kolik jich ještě musí umřít?tel: +420 723 731 197

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.