Sazka přiznala: Došly prachy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Sazka přiznala: Došly prachy

Má cenu dál sázet, nebo jsou tikety v tuto chvíli vhodné leda tak na podpal? Na tom se odborníci nemohou shodnout.
Má cenu dál sázet, nebo jsou tikety v tuto chvíli vhodné leda tak na podpal? Na tom se odborníci nemohou shodnout. (Aha! – Martin Přibyl)

Kolotoč neuvěřitelných událostí kolem největší a nejstarší české loterijní společnosti Sazka včera nabral na obrátkách.

Na sklonku dne byly odbory ve stávkové pohotovosti a šéf firmy Aleš Hušák (53) v nemocnici. Sazka také oficiálně přiznala, že nemá na výplatu vysokých výher. Odborníci se nemohou shodnout, zda mají lidé dál sázet, nebo jsou tikety v tuto chvíli vhodné leda tak k založení ohně pro grilování...

NEMAJÍ NA VÝHRY

Po včerejší mimořádné valné hromadě vyšlo najevo šokující zjištění: firma nemá na výplaty vysokých výher. „Sazka nedisponuje prostředky na vyplacení více než stomilionové výhry ve sportce. Jedinou cestou k získání prostředků na výhry je uzavření úvěrové smlouvy se společností Gladiolus,“ uvedl Pavel Kořan, předseda Českého svazu tělesné výchovy, hlavního akcionáře Sazky.

„V současnosti jsou společností Sazka vypláceny výhry do 500 000 Kč. Výherci vyšších výher jsou pak případně chráněni jistinou složenou na Ministerstvu financí ČR,“ uvedl mluvčí společnosti Jan Tuna. Jenže jistina ze zákona činí padesát milionů korun a na peníze čeká i výherce lednového stamilionového jackpotu!

O peníze se přitom bojí i zaměstnanci Sazky, kteří se strachují o místa, výplaty i o peníze uložené ve vnitropodnikové záložně. Proto včera vyhlásili stávkovou pohotovost.

CHTĚJÍ POZASTAVIT PROVOZ

Korunu celému dni pak nasadil předběžný insolvenční správce Sazky Josef Cupka: „Osobně se domnívám, že již nelze popírat insolvenční situaci. Ta evidentně nastala nejpozději ve chvíli, kdy Sazka není schopna platit ani závazky z běžného provozu.“

I proto Sazka zvažuje, že dočasně vyklidí pole sázkových loterií a přestane je provozovat. „Sazka na základě rozhodnutí představenstva společnosti požádala předběžného insolvenčního správce o souhlas s podáním žádosti o dočasné pozastavení činnosti,“ prohlásil Tuna. Správce nevyhověl, ale už dnes může být vše jinak.

Sazku do insolvence poslaly společnosti miliardářů Radovana Vítka a Karla Komárka. „Sazka by měla co nejrychleji projít reorganizací v insolvenčním řízení,“ uvedl Dan Plovajko, mluvčí Komárkovy společnosti KKCG.

Hušák zkolaboval!

Včerejší náročná jednání a problémy Sazky neunesl její ředitel Aleš Hušák (53), který má na problémech loterijní společnosti největší podíl. Krátce po skončení včerejší valné hromady, kde obhajoval post, se zhroutil a byl hospitalizován v nemocnici. „Netuším, jak dlouho bude indisponován,“ uvedl mluvčí Sazky Jan Tuna.



Přečtěte si
conjar
16. 3. 2011 • 20:33

..hlavně,že nedávno multipracháč huš-hušák mlžil,že na všechno prachy jsou!To chtěl získat čas,aby to konečně tunelově dogruntoval.Nestihl,tak šel na kontrolku.P.S.Teda, to se může stát pouze v česku,že takovej zlatej důl zbankrotí.Vlastně kdoví co zůstane po "velké hlavě" alias Kalousek.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.