Sazka asi našla investora! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Sazka asi našla investora!

Jiří Kejval
Jiří Kejval (ČTK)

Loterijní společnosti Sazka se možná blýská na lepší časy.

Její vedení včera jednalo o řešení své tíživé finanční situace se zástupci společností Penta, která vlastní sázkovou kancelář Fortuna, a Synot, jež ovládá stejnojmennou sázkovou firmu. Jednu z nabídek na řešení pak přijala. Kterou, zástupci Sazky nesdělili.

Místopředseda olympijského výboru Jiří Kejval uvedl, že pokud chce Sazka získat potřebné dvě až tři miliardy korun, musí se akcionáři smířit s tím, že se budou muset vzdát alespoň části svých akcií ve prospěch strategického partnera.

„Další výpůjčky už nestačí, Sazka jednoznačně potřebuje strategického investora,“ uvedl Kejval v pořadu Otázky Václava Moravce. Společnost Penta chce nalít do Sazky každý rok 130 milionů, a to po dobu třiceti let. Za to chce plně ovládnout firmu. Synot nabízí 250 milionů na patnáct let, za což požaduje dvoutřetinový podíl v Sazce.

Obě společnosti navíc nabízejí, že až tři miliardy, které Sazka nutně potřebuje pro splácení dluhů, dají do společnosti ihned, jakmile bude vybrána jejich nabídka.

Připomeňme, že Sazka se dostala do potíží kvůli dluhům, které není schopna splácet. Ty vznikly v době, kdy si půjčila na výstavbu dnešní O2 areny. Asi třetinu nesplacených pohledávek v hodnotě 1,5 miliardy korun pak od bank odkoupil miliardář a realitní magnát Radovan Vítek. Ten za to, že mu nezaplatila, dal Sazku k soudu.

Radovan Vítek

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.