Sazka Vítka baví. A aby ne... Má z ní 40 milionů měsíčně?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Sazka Vítka baví. A aby ne... Má z ní 40 milionů měsíčně?!

Fotografie
Fotografie (internal)

»Strašně mě to baví«, »Je to pro mě jako hra«, či dokonce »Chci zachránit Sazku od manažerů, kteří ji tunelují«.

Takto se podnikatel Radovan Vítek vyjadřoval ke skupování dluhů Sazky. Podle informací Aha! a serveru Motejlek.com bude ale jeho motivace úplně jiná. Zkuste hádat…

Sazka totiž nejenže dluží, ale její dluh každým dnem roste díky úrokům. A velká část z nich pak skončí právě v kapse »mesiáše« Radovana Vítka. „Jen Moranda a Sidereus Holdings (firmy ovládané Vítkem – pozn. red.) za každý měsíc prodlení Sazky dostanou dohromady kolem 20 milionů korun,“ píše novinář a ekonom Miroslav Motejlek.

A to bylo v době, kdy měl Vítek v kapse pohledávky za 1,5 miliardy. Po nákupu dluhopisů od londýnské společnosti Black River mu nyní Sazka dluží 3 miliardy. Že by tedy bylo možné výdělek na úrocích zdvojit na 40 milionů?

Horentní sumy nám potvrdil i podnikatelův právník Tomáš Rybář. „Přesné výše sazeb úroků vám z hlavy neřeknu, ale těch několik desítek milionů na úrocích můžete brát jako relevantní informaci,“ řekl Aha! A to je tedy, pane Vítku, dobrá zábava!

I s ostatními úroky pak firma vedená Alešem Hušákem měsíčně vyhodí klidně stovky milionů, a to prostě splácet nemůže. Snad i proto se nyní dohaduje se soudem na tříměsíční ochraně před věřiteli.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.