Sazka v kómatu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Sazka v kómatu!

Trafika
Trafika (Mediafax – Mikuláš Křepelka)

Představenstvo Sazky včera definitivně konstatovalo, že loterijní firma je v úpadku a pověřilo šéfa Aleše Hušáka, aby podal vlastní insolvenční návrh.

A to se dnes hraje o 149 300 000 Kč. Sazka přitom nemá na vyplacení výher a trafikanti zastavují terminály.

„Situace Sazky se za poslední dva týdny tak zhoršila, že představenstvo po předložení informací o jejím hospodaření konstatovalo úpadek firmy,“ řekl Tomáš Král, zástupce majoritního vlastníka ČSTV. Hušák dokonce podle webu ihned.cz poslal zaměstnancům Sazky dopis, v němž jim sdělil, že se dá očekávat, že brzy bude rozhodnuto o úpadku Sazky.

„Poté bude ustanoven insolvenční správce. Tento krok dosavadní situaci zpřehlední a nastaví jasná pravidla,“ napsal zaměstnancům. Soud zároveň předvolal na tento pátek, 25. března, Hušáka a další lidi k výslechu.

Situace kolem Sazky je napjatá, před dvěma dny projevila o Sazku zájem i finanční skupina PPF, která patří nejbohatšímu Čechovi Petru Kellnerovi. Ten koupil všechny pohledávky od Radovana Vítka.

Praha: V trafikách nepochodíte

V hlavním městě byla situace smíšená, některé terminály sázky přijímaly, jiné byly mimo provoz, údajně z technických důvodů. Taková situace byla i ve Spálené ulici. Trafikanti zkrátka nechtějí nic riskovat.

Brno: Výhry hlaste na poště!

Problémy se Sazkou zaregistrovali i v Brně. „Kromě dobíjení u nás normálně vše funguje,“ řekly nám shodně prodavačky tabáku v ulici Bubeníčkova i na konečné zastávce Stará Osada. Na mnoha místech ale sázky přijímají jen s tím, že v případě výhry má jít výherce na poštu.

Zlín: Berou nám zábavu!

Ladislav Gerža (50) nedá dopustit hlavně na oblíbenou Sportku. „Ve Zlíně výhry zatím vyplácejí a sázet se dá zcela normálně. Jak to ale bude dál, nevím,“ obává se případného konce Sazky a jejího hlavního produktu Gerža. Řada jeho známých už v obavách o vyplácení výher na terminálech i ve sběrně  Sazky sázet přestala.

Trafika

Plzeň: Lidé skončili se sázením

Své si o současné situaci v Sazce a na jejích terminálech myslí i lidé ze západu Čech. „Když bývaly velké výhry, měl jsem vsazeno pokaždé, dvakrát týdně. Ale po aféře nesázím!“ svěřil se Aha! František Eiselt.

Přečtěte si
winterfreshka
23. 3. 2011 • 14:45

Jen další tunel a megazldějstvo na obzoru.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.