Počasí v Česku: Takhle vítáme jaro! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Počasí v Česku: Takhle vítáme jaro!

Fotografie
Fotografie (internal)

První várka snímků jara! Soutěž deníku Aha! o fotoaparát Panasonic Lumix spustila mezi našimi čtenáři lavinu zájmu, a tak vám dnes nabízíme úvodní díl snímků přicházejícího jara od čtenářů Aha!

Chceteli být zařazeni do soutěže o nejkrásnější jarní fotku, neváhejte a pošlete i váš »úlovek«.

Zima byla ledová!

Letošní zima už z klimatologického hlediska skončila a podle meteorologů byla mírně chladnější, než je dlouhodobý průměr. Podepsal se na tom hlavně studený prosinec, ale i v únoru lidé zažili řadu mrazivých dnů, kdy dokonce padlo i dost teplotních rekordů.

„Pokud se zprůměrují odchylky od průměrné teploty za měsíce prosinec, leden a únor, činí odchylka proti průměru z let 1971 až 2000 celkem –1,6 °C,“ uvedl mluvčí Českého hydrometeorologického ústavu Petr Dvořák.

Jak bude?

Po slunečném víkendu nás čeká prudké ochlazení, kdy denní teploty klesnou až k bodu mrazu. „Od severu přes naše území přejde studená fronta a s ní k nám bude proudit studený vzduch,“ řekl Aha! meteorolog Marcel Hofman.

Zároveň ale dodal, že chlad se u nás nezdrží příliš dlouho. „V polovině týdne k nám začne proudit teplejší vzduch od jihozápadu a lze očekávat teploty v rozmezí 8 až 10 °C,“ uvedl meteorolog.

Obloha už však nebude jasná, od středy se po ní budou prohánět mraky. „Očekáváme polojasno se srážkami, na horách sněhovými. Neměly by nás překvapit jak přeháňky, tak vytrvalejší déšť,“ uzavřel Hofman.

Soutěž Aha!: Získejte fotoaparát!

Energii můžete o víkendu načerpat třeba na rodinné procházce. Pokud na ní navíc nafotíte příchod jara a snímek nám zašlete na mail aha@ahaonline.cz, zařadíme vás do soutěže o fotoaparát Panasonic LUMIXDMCFS10. Vyhrává nejkrásnější jarní fotka.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.