Šofér má »saunu«, závozníci polárium! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Šofér má »saunu«, závozníci polárium!

+25 °C: Radek Aujezdský
+25 °C: Radek Aujezdský (pro Aha! – Jan Čada)

Že si úředník i v krutých mrazech »medí« ve vytopené kanceláři, je známá věc. Stejně jako že pošťáci se vracejí pěkně prokřehlí, než oběhnou s dopisy všechny schránky. 

Jedna profese ale snoubí oboje prožitky – šoférům popelářských vozů je hej, zato jejich závozníci na stupátkách pěkně »klepou kosu«! Nikomu z nich nepřidá, že popelářská šichta probíhá přesně v době, kdy jsou teploty na ranních minimech.

„Já mám v kabině teplo, ale před kolegy smekám!“ svěřil se Aha! řidič kukavozu TSK Zlín Radek Aujezdský. Na jeho pracovišti jsme naměřili příjemných 25 stupňů, zatímco jeho kolegům modraly dlaně v minus patnácti! Rozdíl: 40 stupňů! „Zima je fakt to nejhorší,“ svědčí Roman Hofschneider. „Vydržet to celý den je hodně náročné.

Trochu pomáhají dvoje rukavice, ale ruce stejně mrznou...,“ špačkuje. A pozor – dnes už se ani popeláři v práci nezahřejí rumem, alkohol při službě mají zakázaný...

-15 °C: Roman Hofschneider a Bohuslav Lhotský (vpravo)

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.