Zvířata ve Dvoře Králové: Co je ta bílá hmota, co studí? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Zvířata ve Dvoře Králové: Co je ta bílá hmota, co studí?

Lemuři začali sněhuláka okusovat…
Lemuři začali sněhuláka okusovat… (pro Aha! – Kateřina Kohoutová)

Sníh, mráz a ledovka. Stejná písnička jako v týdnu se bude opakovat i o víkendu. Po dnešním přídělu sněhu si na chvilku oddychneme v sobotu, kdy bude jen mrznout, pak to ale začne nanovo.

Blíží se k nám totiž studený vzduch ze severu, který přinese výrazné ochlazení, a to zejména v noci. Například z pátku na sobotu teploty spadnou až k -13 °C, ze soboty na neděli až na -16 °C.

„Sobota bude ve znamení polojasné oblohy, občas vykoukne na delší dobu sluníčko, s teploměrem to ale ani nehne, teploty přes den budou maximálně -2 °C, spíš ale nižší. Noc ze soboty na neděli bude také pěkně studená, očekáváme, že teploty klesnou až k -16 °C,“ potvrdil meteorolog Marcel Hoffmann.

Neděle bude opět plná chumelení a mrznoucích mlh. Teploty přes den v rozmezí -6 až -2 °C. Podobné počasí bude trvat i následující pracovní týden.

Sněhu si neužíváme jen my, ale i zvířata. Například ve Dvoře Králové dostali levharti a lemuři do svých výběhů sněhuláky. Ryze africká zvířata nejprve koukala na bílé kamarády s počáteční nedůvěrou. Ta však opadla poté, co lemuři zjistili, že mrkvový nos se dá jíst, a levharti přišli na to, že s bílou hmotou, která studí, se dá vesele hrát.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.