Benzin je nejdražší v historii! Litr i za 36,20 Kč! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Benzin je nejdražší v historii! Litr i za 36,20 Kč!

Kde natankujete nejdráž a nejlevněji?
Kde natankujete nejdráž a nejlevněji? (ceskybenzin.cz)

Pořádně protáhlý obličej mají tento týden řidiči, kteří tankují u čerpacích stanic v celé ČR.

Benzin totiž od minulého týdne rekordně podražil, a to zejména kvůli nepokojům v Africe. A je vůbec nejdražší v historii republiky! Například v Brně zaplatíte za litr naturalu 36,20 Kč...

Neuvěřitelné! Před šesti dny byl litr Naturalu 95 za 33,40 korun, předevčírem už stál skoro 35 korun a včera na některých pumpách prolomil magickou hranici 36 korun. A nafta na tom není o nic lépe. Jak to? Ropa na celosvětových trzích zdražuje kvůli situaci v severní Africe, hlavně revoluci v Libyi. A na základě toho zvyšuje ceny i státní distributor paliv Čepro.

„Kde bude strop a kdy se zdražování zastaví, lze jen těžko odhadnout,“ řekl Aha! ekonom Jiří Baier. „Podle mě do léta Natural 95 zdraží minimálně o korunu,“ dodala analytička Next Finance Markéta Šichtařová. Jenže! Řidiči pláčou a čerpadláři si mnou ruce. Mají se na co vymluvit a místo toho, aby zdražili postupně, zvyšují ceny skokově!

Jejich marže se i nyní, kdy cena benzinu pokořila rekordní hranici 36 korun za litr, pohybuje kolem 100 tisíc denně! Jsou totiž podle informací Aha! od několika haléřů až po 5 Kč na jediném litru. A i když je proto prostor pro zlevnění, nikdo je k tomu nenutí. Češi mají sice protažené obličeje, ale kupují drahý benzin dál.

Kde natankujete nejdráž a nejlevněji?

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.