České benzinky rabují Němci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

České benzinky rabují Němci!

Neumarkt, Landshut, Cham...
Neumarkt, Landshut, Cham... (Pro Aha! – Marcela Durasová)

Benzin a nafta jsou v Česku sice nejdražší v historii, ale pro Němce pořád levné.

Pumpy v pohraničí, ať už s Bavorskem anebo Saskem, čelí v posledních dnech náporu německých motoristů, kteří si jezdí výhodněji natankovat... Na litru ušetří v přepočtu až pět šest korun!

Podívejte na náš snímek z Folmavy – šest stojanů a u pěti auta s německými espézetkami!

„Jezdím sem pravidelně dvakrát za měsíc, takže natankuju tak sto litrů benzinu. Na litru ušetřím 15 centů (3,60 Kč – pozn. red.). S cigaretami pro manželku je to výhodné,“ přiznal Werner Pickelmann.

Právě cigarety jsou na pumpách u hranic s Německem trhákem. „Většina Němců natankuje nádrž, a ještě do kanystru. Zároveň kupují kartony cigaret. Stejní zákazníci přijíždějí i třikrát měsíčně,“ popsala zaměstnankyně folmavské čerpací stanice.

„Pro benzin si jezdíme tak třikrát měsíčně, na litru ušetříme více než dvacet centů (asi 5 Kč – pozn. red.). A rádi kupujeme i dobré víno,“ doplňuje Andreas Mayer. Podle něj u nás za litr Naturalu 95 zaplatí zhruba 32,60 Kč, doma v Regensburgu by zaplatil 37 Kč!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.