Dino vyrostl ve výkalech a špíně, zažil i bití - To skončilo | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Dino vyrostl ve výkalech a špíně, zažil i bití - To skončilo

Dino (vpravo)a fenka Džesi si spolu rozumějí.
Dino (vpravo)a fenka Džesi si spolu rozumějí. ( pro Aha! – Miroslav Izák)

Kříženec českého strakatého psa Dino byl velký smolař. Jako štěně vyrůstal ve výkalech a smetí. Pán ho bil.

Život mu zachránil útulek v Chebu. Smůla ale pokračovala. Další majitel Dina vrátil prý proto, že je nezvladatelný. I to už je minulost. Dino má nový domov.

Smutný příběh mladého křížence upoutal na stránkách Aha! Miroslava Izáka (56) z Rychnovska. „Viděl jsem ho v novinách a jel jsem si pro něj. Moje fenka německého ovčáka je stejně stará a pořád dělala lumpárny. Tak jsem si řekl, že když budou dva, zabaví se a bude klid. A zabralo to. Zaběhají si, poškádlí se, pak sebou někde švihnou...“ říká s úsměvem Dinův nový pán. Se strakatým mladíkem je prý spokojený. „Je to klidný pes. Měl jsem z toho větší hrůzu. Ještě ale bude potřebovat výchovu. Venku zlobí s přivoláním,“ dodává Miroslav Izák.

Spokojený je prý i Dino, i když na to zlé, co mu člověk udělal, ještě nezapomněl. „První týden to bylo trápení. Stačilo, aby člověk mávl rukou, a krčil se, jako by čekal ránu. Už se to lepší. Začíná mít jistotu, že se mu nic nestane,“ dodává pán. Zatím je největším Dinovým přítelem fenka Džesi. „Padli si hned do oka. Ona je také taková hračička,“ objasňuje Izák. Dino má stejně jako Džesi na zahradě svou vlastní boudu, ale raději leží v posteli. Večer už prý vždy čeká u dveří, až je páníček otevře.



Přečtěte si
miroslaviz
20. 3. 2011 • 19:04

Dino se má dobře, rád leží v posteli a hraje si na zahradě, takže vypadá spokojeně.

cherrie8
3. 3. 2011 • 13:01

Pane Izák, ze srdce Vám děkuji za adoptování Dina a jenom doufám, že Dino už nikdy nepozná bití.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.