5 tipů jak nepokazit dietu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

5 tipů jak nepokazit dietu!

Úspěch se většinou nedostaví okamžitě.
Úspěch se většinou nedostaví okamžitě. (Profimedia.cz)

Zkoušeli jste už všechny možné diety a pořád se nedostavily výsledky?

Nejspíše děláte něco špatně. Přinášíme pět tipů, jak si dietu nepokazit a dočkat se vytoužené postavy.

1. Věřte si!

Sebevědomí a sebedůvěra vám při hubnutí pomohou. Když si budete namlouvat, že to nezvládnete, že na to nemáte dost silnou vůli apod., nikdy nezhubnete. Musíte sebrat odvahu a věřit, že to dokážete!

2. Nebojte se obětí!

Zadarmo ani kuře nehrabe. I hubnutí musíte něco obětovat. Nejenže si nedáte oblíbenou pizzu, ale občas také nebudete mít čas zajít si s kamarádkami na kafe, protože máte naplánované cvičení. Investovat budete muset i peníze – posilovna něco stojí a zdravá strava je o něco dražší než tlačenka z bufetu...

3. Nevzdávejte se moc brzy!

Říkáte si: „Strávím hodinu v posilovně a hned budu o dvě kila lehčí!“ Bylo by to úžasné, kila ale bohužel tak rychle nemizí. I na dietu si tělo musí zvyknout. Nevzdávejte tedy hubnutí moc brzy, chce to trpělivost!

4. Cvičte dostatečně!

Nevíte, jestli cvičíte dostatečně? Zjistíte to podle celulitidy! Ta se začne vytrácet, když v těle ubývá tuk. Kanadští odborníci vyzkoumali, že nejefektivnější je cvičit alespoň 50 minut pět dní v týdnu. Více svižnějších cviků s menší zátěží.

5. Pochopte, jak dieta funguje!

Zlaté pravidlo hubnutí je cvičit více a jíst méně! Nestačí tedy jen začít cvičit nebo jen omezit jídlo. Nejlepší kombinace je přijímat méně kalorií a spotřebovávat více. Tak diety fungují!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.