Nenaočkovala děti - Hrozilo jí vězení! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nenaočkovala děti - Hrozilo jí vězení!

To, že nenaočkovala své děti, si žena u soudu obhájila.
To, že nenaočkovala své děti, si žena u soudu obhájila. (ČTK – Petr Němec)

Kámen ze srdce spadl včera Andree Jasenčukové (31), která stanula před kroměřížským soudem. Ten ji zprostil obžaloby, že nenechala naočkovat dvě ze svých dětí.

Jasenčuková odmítla přeočkovat dceru (3), její sestru (1) nenechala očkovat vůbec. „Nebylo mi odpovězeno, zda je očkování životně důležité a zda jim neublíží. Řekli jen: Očkujeme 25 let a je to dobré,“ řekla u soudu Jasenčuková.

Žena navíc odmítala vpustit do bytu pracovnice sociálního odboru. Podle státní zástupkyně obžalovaná riskovala nakažení dětí závažnými infekčními chorobami, jako jsou třeba tuberkulóza, záškrt a dětská obrna.

Ženě hrozilo až pět let vězení, soudce ji však osvobodil. Vzal totiž v úvahu loňské  stanovisko Nejvyššího správního soudu, podle něhož není toto jednání ani přestupkem.

Přečtěte si
joanna5
5. 4. 2011 • 21:19

Mně taky buzerovala doktorka, když jsem nenechala naočkovat své dítě - nabonzovala mne na hygieniky, vyhrozovala, ze ho nepusti do kolektivu, do skoly, podnikala utoky na nas dum s injekcni strikackou a takove desne akce - nedovolila jsem - doktori si mysli, ze jsou pany lidstva, ale lidi, je to jen vase zdravi a jen vy se rozhodujete, jak s vami bude zachazeno - A dnes? z meho ditete vyrostl silny a zdravy clovek - neni temer nemocny, antibiotika mel 2x, nyni je uz dospely

zaj-po
15. 1. 2011 • 11:59

NECHÁPU,NENAOČKOVAT SVÉ DÍTĚ PROTI TAK HROZNÝM NEMOCEM MI NEPŘIPADÁ SPRÁVNÉ. A JAK TO, ŽE TY NOVÉ VAKCÍNY MAJÍ TAKOVÉ DIVNÉ VEDLEJŠÍ ÚČINKY? DŘÍV OČKOVÁNÍ PROTI NEBEZPEČNÝM ONEMOCNĚNÍM BYLO NORMÁLNÍ A NEVÍM,ŽE BY NA TO NĚKDO UMŘEL!!!CO SE TO DĚJE???

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.