V jeslích řádil pedofil: Znásilňoval miminka! Obětí může být i více než padesát... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

V jeslích řádil pedofil: Znásilňoval miminka! Obětí může být i více než padesát...

Zatčený Robert M. se k činům doznal.
Zatčený Robert M. se k činům doznal.  (EPA, ara)

Nizozemskem otřásá největší aféra zneužívání malých dětí v jeho historii. Skandál je o to otřesnější, že oběťmi byly nejmenší děti od kojeneckého věku do čtyř let. Všechny navštěvovaly jesle v Amsterdamu. Hrůzné je i číslo obětí pedofila Roberta M. (27), původem z Lotyšska, který externě pracoval ve dvou jeslích. Policie zatím odhaduje počet zneužitých dětí na třicet až padesát. Může jich být ale ještě více.

Šokující pravda se začala odkrývat, když policie v USA zabavila nahrávky dětského porna. Pocházely z Nizozemska, a tak americké úřady kontaktovaly nizozemskou justici. Ta odstartovala rozsáhlé pátrání. Minulý týden nizozemská televize zveřejnila fotku jedné z obětí – teprve dvouletého děvčátka.

Děvčátko bylo identifikováno, což vedlo i k identifikaci podezřelého a jeho čtvrtečnímu zadržení. Robert M. působil jako vychovatel ve dvou amsterdamských jeslích. Přiznal, že zneužil několik desítek dětí.

Pedofilní Lotyš, který se v minulosti živil i jako počítačový expert, pravděpodobně s dětmi natáčel porno, které pak dále distribuoval. Společně s pedofilem byla zatčena i jeho nizozemská manželka, která byla obviněna z vlastnictví dětského porna, i další zaměstnanec (39) jeslí.

Alarmující je i fakt, že podezřelý mohl být zadržen už dříve. Před dvěma lety se na policii obrátila matka tehdy dvouleté dívenky. Jenže policie zůstala nečinná.

Robert M. své služby nabízel i na internetu, což může počet obětí ještě zvýšit. Nizozemská policie se děsí, že je pedofilovo zatčení jen špičkou ledovce, jehož pádem se strhne lavina velmi dobře organizované sítě gangu, který kupčí s dětským pornem.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.