Princ William se bude ženit: Zastíní Kate jeho matku Dianu? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Princ William se bude ženit: Zastíní Kate jeho matku Dianu?

Fotografie
Fotografie (internal)

Britský princ William (28) a jeho dlouholetá přítelkyně Kate Middleton (27) se zasnoubili a příští rok se vezmou. Už nyní se ale spekuluje, zda se v Kate rodí konkurence krásné a elegantní lady Dianě (†36). Jaký je rozdíl mezi oběma hlavními ženami prince a co mají naopak společné?

V ČEM JSOU ROZDÍLNÉ

  • Povahové rysy

Diana byla zpočátku ztělesněním nejistoty. Proslula rudými tvářemi pokaždé, když na ni někdo promluvil.

Z Kate Middleton vyzařuje sebevědomí, někdy působí dokonce nadřazeně. Její tvář se s výjimkou mírného úsměvu nepohne. Možná právě to jí pomáhá zvládat dotěrné fotografy.

  • Vzdělání

Diana ukončila střední školu s trojkami. Vynikala v podstatě jen ve sportu, ať už to bylo mnohokrát vyzdvihované plavání či tanec. Vyrůstala v rodině, kde se od ženy neočekávalo nic víc, než se dobře vdát.

Kate je absolventkou oboru historie umění na jedné z nejprestižnějších univerzit, skotské St. Andrews. Právě tady se Kate s Williamem seznámila. Zhroutil se tak sen stovkám ambiciózních matek, které chtěly své dcery dostat blíže k trůnu. Kate patřila ve třídě k premiantkám a netají, že její magisterský titul je jen začátek jejího studia.

  • Rodinné zázemí

Diana pocházela ze šlechtické rodiny, vztah jejich rodičů se však rozpadl, ještě když byla budoucí Di malé dítě. Po odchodu matky byla vychovávaná v nové rodině svého otce, kde se necítila moc dobře.

Kate pochází z rodiny bývalého pilota a bývalé letušky, kteří se k milionům propracovali vlastními schopnostmi. Založili si dovážkový obchod. Její rozsáhlá rodina drží až nebývale při sobě. Kate má velmi silnou oporu v otci i v matce.

  • Partnerský vztah

I vztah Williama a Kate se v mnohém liší od jeho rodičů. Po tříměsíční pauze, která překvapila královský rod i veřejnost, se dali opět dohromady. William své »princezně« údajně volá třikrát denně. A projevuje jí náklonnost i na veřejnosti. Fotografové pár nejednou zastihli ve »žhavém« objetí.

U Diany a Charlese to bylo jiné. Když se Diana novinářům před svatbou chlubila zásnubním prstenem, stál Charles nezúčastněně opodál a na otázku, jestli Dianu miluje, odpověděl chladně: „Samozřejmě. Ať už milovat znamená cokoliv.“

Kliknutím zvětšete

Charles a Diana

William (není suchar po tátovi) a Katy

Poznala to Diana, čeká to i Kate? Život podle přísného protokolu

V ČEM JSOU STEJNÉ

  • Nebývalá pozornost médií

Stejně jako tehdy osmnáctiletá Diana i pětadvacetiletá Kate se stala velmi ostře sledovanou osobností. Paparazzi jí jsou v patách, její fotky se neustále objevují v tisku. Prostřednictvím právníka si už proto stěžovala na nesnesitelný tlak médií. Mimo jiné poté, kdy byly v jednom německém magazínu zveřejněny fotky, ze kterých šlo poznat umístění jejího bytu v Londýně. William se nechal slyšet, že uvažuje o podání tohoto případu k Evropskému soudu pro lidská práva, aby tak zajistil bezpečnost a soukromí pro Kate i pro sebe. Právě dotěrní fotografové se stali jedním z důvodů, neli přímou příčinou Dianiny tragické nehody.

  • Obliba u britské veřejnosti

Půvabnou brunetku Kate si lidé velmi oblíbili. „Přichází s ní elegance i to, co královská rodina zoufale potřebuje – dotek normálního života po nepovedených sňatcích královských dětí,“ hlásají britské noviny.

Diana veřejnost okouzlila svoji nevinností a skromností. Národ v ní viděl ideální matku a manželku pro následníka královského dvora. Její obrovská popularita se potvrdila i při rozchodu královského páru, tehdy se většina Britů přiklonila na její stranu.

  • Půvab a ženství

Diana byla jednou z nejpůvabnějších žen, po její smrti se na královském dvoře nebylo dlouho nač koukat. Nově příchozí Camillu Parker za vzhlednou nemůže označit téměř nikdo. Naopak bývá připodobňována k muži s kobylím obličejem.Kate tak dozajista potěší nejedno oko vzhlížející ke královskému dvoru.

  • Chudá dívka a bohatý princ

Kate vede poměrně obyčejný život. Bydlí v prostém domě v Londýně. Pracuje jako nákupčí pro řetězec obchodu s oblečením a do práce jezdí autobusem. Ani Diana si před svatbou nežila nad poměry. Byla zaměstnána v mateřské škole.

  • Módní ikona

Diana neměla na začátku vztahu s Charlesem žádný styl. Nosila konzervativní volné sukně a neforemné blůzy s velkými vycpávkami. Pověst nejlépe oblékané ženy získala až několik let po svatbě.

To Kate se stala módní ikonou téměř hned. Přispěl k tomu i fakt, že si kromě drahých značek typu Prada vybavuje šatník i populární a u mladých oblíbenou značkou Topshop. Vše, co si z tohoto obchodu oblékne, je druhý den vyprodáno.

O budoucím královském páru na AhaOnline.cz:

Princ William a Kate Middleton: Mají společného předka! Krvelačného tyrana!

William jako muž z lidu: A co takhle platit, princi?

Lásko, dej mi pusu! Táta nám postaví zámek!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.