16 dní od zmizení Aničky (9): Pátrání na místě skončilo, ale... - Po stopě jdou elitní detektivové! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

16 dní od zmizení Aničky (9): Pátrání na místě skončilo, ale... - Po stopě jdou elitní detektivové!

Zoufalství v očích... Policisté právě oficiálně ukončují pátrání v nepřehledné pražské lokalitě, kde ke zmizení dívky došlo...
Zoufalství v očích... Policisté právě oficiálně ukončují pátrání v nepřehledné pražské lokalitě, kde ke zmizení dívky došlo... (Aha! – Alexandr Malachovský, Dan Černovský, Policie ČR)

Po poslední velké pátrací akci po Aničce Janatkové (9) v pražské Troji, do níž se ve středu zapojilo 150 lidí a která opět nepřinesla výsledek, už policie s dalším takto rozsáhlým prohledáváním terénu nepočítá. Kriminalisté ale případ nevzdávají, plné ruce práce mají elitní detektivové – tzv. lovci lebek nebo lidé, kteří pátrají po tzv. predátorech!

Tento týden údajně znovu vypátrali a předvedli muže (41) z Mostu, kterého minulý týden v souvislosti se zmizením Aničky vyšetřovatel obvinil z trestného činu zbavení osobní svobody. Soudce však odmítl na podezřelého uvalit vazbu a propustil ho na svobodu. „Z dohledu ho nepustí, protože je zřejmé, že i kdyby nebyl přímo pachatelem násilí, o Aničce hodně ví,“ řekl Aha! pražský detektiv obeznámený s případem.

Co bude dál? Podle něj se kromě kynologů, stálé pořádkové jednotky, strážníků, záchranářů a dalších zatím stáhne také mordparta, která v uplynulých dnech byla součástí pátracího týmu. „Pokud nemají tělo nebo jiné zásadní indicie, že dívka byla zavražděna, není to jejich. Teď to bude hlavně práce pro oddělení mládeže, které se zabývá trestnou činností páchanou dětmi a nebo na dětech,“ míní kriminalista.

Ze všech možných vyšetřovacích verzí podle něj zbyly dvě nejžhavější – Anička buď byla zneužita a zavražděna, a nebo unesena. „Varianta, že by ji někdo unesl kvůli podnikatelským aktivitám otce, v podstatě padla. Mohla ale být unesena pro dětskou prostituci nebo pornoprůmysl, do kterého jsou v zahraničí zapojeni lidé jakéhokoliv postavení, bohužel i soudci, policajti či kněží,“ dodal policista. Obviněný muž nemusí podle něj být nutně vrah, mohl se také podílet na únosu na objednávku.

Tohle nyní čeká policistyt
  • Kriminalisté budou prověřovat lidi, kteří už měli co do činění s pedofi lií. Budou také vytěžovat svoje informátory.
  • »Sledovačka« se pověsí na paty obviněného. Má k tomu řadu prostředků včetně odposlechů telefonů.
  • Do činnosti se zapojí policejní specialisté na tzv. cyber grooming. Ti pátrají na internetu po tzv. predátorech, kteří se vydávají za jinou osobu, aby vylákali nezletilé, sexuálně je pak obtěžovali nebo zneužili.
  • Pracovat budou i »lovci lebek«, tedy policisté z tzv. oddělení cíleného pátrání, kteří hledají kriminálníky a orientují se i na organizovaný zločin.
  • Protože existuje možnost, že Anička byla zavlečena do ciziny, zapojí se do pátrání také Europol. Organizace patřící pod EU má k dispozici databázi násilníků, pedofi lů, únosců apod.

O Aničce čtěte také:

Případ Anička má druhou nevinnou oběť - Družka obviněného muže: Jsem z toho zničená!

Ztracená Anička (9) - Policisté poprvé přiznali: Byl to únos, nebo vražda!

Hanba! Ze zmizení Aničky (9) si lidé dělají legraci: »Aničku mají sousedi!« Volají vtipálci policistům...

Pátrání po Aničce: Nová stopa? Policie našla klíče!

Čarodějka a šaman se shodli: Podezřelý není pachatelem! Anička žije, ale ztrácí energii...

Případ ztracené Aničky (9): Podezřelý obviněn, ale soud ho pustil! Ukájel se tam! Jenže...

Verze, o které se příliš nemluví: Drží Aničku únosci? Sousedé Janatkových: Jezdili sem divní lidé!

Anička Janatková (9) – Pátrání v Troji pokračuje, policisté museli podezřelého propustit na svobodu! Víte kdo to je?

Zmizelá Anička (9) - Specialisté na počítačovou kriminalitu prověřují další variantu: Znala únosce z internetu?

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.